Close sidebar
Close sidebar

România este cu un picior în grupele Europa Conference League

Fotbalul românesc a avut parte de momente tensionate în play-off-ul Conference League, unde echipele Farul și Sepsi s-au aflat în prim-plan. Campioana României, Farul Constanța, a surprins pe propria arenă, reușind să învingă cu 2-1 pe HJK Helsinki, în timp ce Sepsi a obținut un egal cu Bodo/Glimt, scor 2-2.

Alexandra Bercea,

România este cu un picior în grupele Europa Conference League


DISTRIBUIE
acest articol

Conform portalului Coduri Bonus, microbiștii care au anticipat rezultatele de ieri au putut miza pe victoria campioanei la o cotă de 1.85, dar și pe o remiză în meciul de la Sf. Gheorghe, pentru care bookmakerii licențiați la ONJN ofereau o cotă de 3.80.

Meciul dintre Farul și HJK Helsinki a fost unul electrizant. După un prim repriză echilibrat, cu ocazii de ambele părți, finlandezii au deschis scorul după pauză. Constănțenii au revenit însă puternic, egalând prin Rivaldinho, după o pasă a lui Budescu, iar momentul culminant a venit când fundașul central Mihai Popescu a reușit să înscrie la prima atingere de balon, la scurt timp după intrarea sa pe teren.

La conferința de presă, antrenorul Gică Hagi a subliniat importanta introducerii pe teren a lui Constantin Budescu: „Am arătat caracter împotriva unei echipe bune. Bineînțeles că cei intrați de pe bancă au adus un plus și cred că și de asta am câștigat.

Normal că n-o să stau să-l alerg pe Budescu, el trebuie să fie proaspăt, iar ceilalți să atace spațiile. Cred c-am fost inspirat la pauză când l-am pus nouă fals cu doi atacanți lângă el. Cred c-am făcut și eu ceva bun.”

Mai mult, Hagi a oferit și o perspectivă asupra mentalității echipei, subliniind importanța de a privi înainte: „Nu contează cum începi, ci cum termini. Sper să-i batem și la ei acasă.

Campionii nu trăiesc din ce-au făcut, sunt focusați tot timpul să câștige în continuare.”

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citește și: Sepsi vs U. Cluj: Cine va câștiga bătălia finală din Cupa României în 2023?

Aceste sentimente au fost împărtășite și de Constantin Budescu, unul dintre cei mai apreciați jucători ai echipei. La finalul partidei, „Magicianul” a mărturisit dorința arzătoare de a vedea Farul calificându-se în grupele Conference League, considerând această performanță „egală cu un campionat”.

România este cu un picior în grupele Europa Conference League

Pe de altă parte, Sepsi Sf. Gheorghe a oferit un spectacol fotbalistic palpitant, reușind să remizeze cu scorul de 2-2, pe teren propriu, cu echipa norvegiană Bodo/Glimt. Deși au fost condusă de două ori, determinarea echipei covăsnene a fost evidentă, revenind de fiecare dată prin goluri marcate din penalty, semnate de Alimi și Matei. „Sepsi a fost mai bună, dar cele două goluri au fost suficiente doar pentru un rezultat de egalitate”, a scris presa maghiară după meci.

Această luptă aprigă pe teren a fost evidențiată și de portarul echipei Sepsi, Roland Niczuly, care, deși a fost nemulțumit de rezultat, și-a exprimat speranța în șansele echipei sale de a se impune în meciul retur: "Am primit două goluri în această seară, dar cred că puteam să obținem mai mult, adică victoria. Acest 2-2 ne dă speranțe, i-am simțit în seara asta că nu sunt o echipă atât de temut pe cât se vorbea. Mergem în Norvegia și vom avea șanse reale de a ne califica.”

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În plus, performanța individuală a lui Isnik Alimi, transferul de vară al lui Sepsi, nu a trecut neobservată. Florin Prunea, fost mare internațional, l-a lăudat pe jucător spunând: ”Alimi e cel mai bun transfer care s-a făcut la noi în vara asta.”

Citește și: Fotbalul italian visează la două trofee europene

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI