Delia Săndulachi, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Astăzi, temperaturile vor ajunge în estul țării la 39 de grade Celsius. Atmosfera este de-a dreptul sufocantă chiar și dacă vorbim de câteva minute petrecute la soare. Și ca să ne facem o idee o să luăm temperatura de la nivelul asfaltului: 44,5 grade este căldura pe care o emană solul, iar canicula este și mai greu de suportat în aceste zone pietonale, unde vedem că nu există zone cu umbră.

Așadar, nu ieșiți din case dacă nu este neapărat nevoie, iar dacă trebuie să o faceți purtați haine deschise la culoare, din materiale naturale și ar fi bine să vă acoperiți capul cu o pălărie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Aceste temperaturi afectează persoanele în vârstă și cele cu boli cronice. În Iași, de exemplu, sunt 1.500 de persoane monitorizate de Direcția de Asistență Socială. Sunt voluntari care îi vizitează pe acești oameni, le duc apă și alimente pentru ca ei să nu fie nevoiți să iasă din case. În plus, în centrele de cartier au fost amenajate puncte de prim-ajutor pentru trecători.”, transmite Delia Săndulachi, corespondent Kanal D.

Iar în partea vestică se anunță furtuni puternice și izolat grindină.

Codul portocaliu va rămâne în vigoare până la ora 21:00

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„La Timișoara vremea este mai mohorâtă, a plouat încă de la primele ore ale dimineții. Acest val de precipitații vine după caniculă, zile în care efectiv ne-am topit de cald.

Am avut chiar și 37 de grade celsius în capitala banatului. Temperatura este de 22 chiar 23 de grade Celsius în Banat, în zona de vest a Olteniei și în sud-vestul Transilvaniei.

Este în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Asta înseamnă că vom avea parte de ploi și rafale ale vântului destul de puternice, cu până la 80 de kilometri pe oră. Acest cod portocaliu este valabil până diseară la ora 21:00.” , transmite Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si