„La umbră se înregistrează peste 40 de grade, iar canicula va atinge cote alarmante și mâine. Cele mai ridicate valori termice se înregistrează în vestul țării. Acolo, oamenii se împart în două categorii- cei care caută salvarea la umbra copacilor și cei care găsesc soluții pentru a aduce răcoare în apartamentele fără aer condiționat.”, a spus Cosmin Cernat.

Aerul a fost fierbinte la propriu, în condițiile în care temperatura resimțită a ajuns chiar și la 43 de grade.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro

Trei coduri diferite sunt active în același timp: roșu, portocaliu și galben. Teama de consumul uriaș de energie în timpul codului roșu o au și antreprenorii.

În județul Dolj, zece hectare de teren s-au făcut scrum sub soarele arzător, iar traficul rutier a fost blocat timp de peste o oră între Craiova și Caracal. Trei coduri sunt valabile astăzi în trei sferturi din țară. Temperaturile maxime sunt cuprinse între 34 și 41 de grade.

Aerul va fi încins și la noapte. În orele următoare se anunță temperaturi cuprinse între 21 și chiar 26 de grade în vestul țării.

Mâine, codul roșu rămâne valabil în Oltenia și Banat. În zece județe și în capitală e valabil un cod portocaliu. Între cele două culori e o diferență de 2 grade, 39, respectiv 41 de grade. Restul țării este sub o avertizare tip cod galben.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si