Vin date îngrijorătoare pentru România! Țara noastră este pe primul loc în ceea ce privește sărăcia, la nivel european, informează Digi24. Copiii și tinerii sunt cei mai afectați de acest fenomen.

Câți copii sunt în risc de sărăcie?

Pentru studiu au fost colectate toate datele din anul 2021, pentru a putea fi elaborată o strategii pentru sprijinirea părinţilor.

Astfel, s-a demonstrat faptul că peste 40% dintre copiii şi tinerii români din grupa de vârstă 0-17 ani se aflau în risc de sărăcie sau excluziune socială, mai precizează sursa menționată mai sus.

„Cea mai înaltă incidenţă a sărăciei s-a înregistrat, între anii 2018-2021, fiind afectaţi 3 din 10 copii în vârstă de până la 18 ani”, se arată într-un document pus în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei.

Sărăcie România

Imagini reprezentative pentru sărăcie.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De asemenea, cele mai afectate sunt gospodăriile numeroase formate din 2 adulţi cu 3 sau mai mulţi copii dependenţi, într-un procent de 56,4%, în creştere comparativ cu anul 2018.

„Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în anul 2021, 41,5% dintre copiii şi tinerii români din grupa de vârstă 0-17 ani se aflau în risc de sărăcie sau excluziune socială, România înregistrând cea mai ridicată rată dintre ţările UE, urmată, la distanţă, de Spania (33,4%).

Cea mai înaltă incidenţă a sărăciei s-a înregistrat, între anii 2018-2021, fiind afectaţi 3 din 10 copii în vârstă de până la 18 ani, iar dintre tinerii cu vârste cuprinse între de 18-24 ani, circa 1 din 4, pragul de sărăcie fiind mult peste nivelul de sărăcie corespunzător adulţilor”, se arată într-un document pus în dezbatere publică, joi, de Ministerul Educaţiei şi care vizează elaborarea unei strategii care să vină în sprijinul părinţilor din România.

Citește și: Studiu: Ce se întâmplă în creierul nostru după trecerea în neființă? Cercetările au scos la iveală lucruri neobișnuite

Cum pot fi ajutați copiii și tinerii fără posibilități?

Printre măsurile care ar trebui să remedieze aceste probleme reale se numără acordarea de beneficii sociale, cum ar fi garantarea locurilor de muncă, creşterea ofertei de locuri de muncă, în special pentru părinţii din zone marginalizate și dezvoltarea aşezărilor. Totodată, a fost demonstrat faptul că abandonul școlar are legătură cu sărăcia, așadar ar trebui făcut ceva și în acest sens.

Sărăcie România

Imagine reprezentativă pentru un copil sărac.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Care este principalul moment de împlinire în viață pentru români. Căsătoria este pe locul doi, iar cumpărarea unei mașini la coada clasamentului

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ministerul Educației a vorbit despre implementarea unor programe, cum ar fi ”A doua şansă” pentru persoanele care au depăşit cu cel puţin patru ani vârsta corespunzătoare, sau alocarea cât mai multor locuri pentru rromi în licee și universități.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si