Preşedintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgenţă pe teritoriul României pe 16 martie, pentru 30 de zile, ulterior ea fiind prelungită, pe 14 aprilie, pentru încă 30 de zile. Din 14 mai, de când s-a ieşit din starea de urgenţă, s-a instituit starea de alertă pe teritoriul României. La fiecare 30 de zile, autorităţile au prelungit, prin hotărâri, starea de alertă. 

Citeste si: Liviu Dragnea, confirmat cu COVID-19

Starea de alertă, aprobată vineri de Guvernul interimar

Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 14 decembrie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost adoptată vineri de Guvern şi publicată în Monitorul Oficial.

Hotărârea de Guvern a fost adoptată conform propunerilor aprobate joi în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citeste si: Câte persoane pot participa la petrecerile de Crăciun și Revelion? Răspunsul dat de Raed Arafat

Hotărârea 58 a CNSU păstrează restricţiile şi măsurile de protecţie sanitară existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi,

în condiţiile care vor fi stabilite prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Sărbătorile de iarnă, în stare de alertă

Sărbătorile de iarnă vor fi complet diferite anul acesta! Autoritățile au decis prelungirea stării de alertă. Ce vom putea face de Crăciun 2020 și Revelion 2021?

Şeful DSU a făcut  un apel la români să respecte măsurile de protecţie  în timpul Sărbătorilor de iarnă. 

„Să vorbim deschis despre ce urmează în perioada sărbătorilor. E foarte important ca persoană fiecare ce va face, ca familie ce va face. În Bucureşti, numai în ultimele două zile, am avut număr de cazuri aproape de 2.000 două zile şi azi 1.700. Asta înseamnă o presiune care va fi asupra sistemului sanitar în următoarea perioadă. Asta înseamnă ca toată lumea să respecte portul măştii peste tot, distanţarea, măsurile de igienă, măsurile de telemuncă sau muncă la domiciliu sau combinarea cu separarea în două grupupri a celor care merg la lucru. De sărbători, vă rog, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră şi celor din familia dumneavoastră şi a celor în vârstă. Încercaţi pe cât posibil să limitaţi întâlnirea cu cât mai mulţi oameni. Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal”, a mai afirmat Raed Arafat.

Se va putea circula pe timpul nopții?

Acesta a explicat că circulaţia pe timpul nopţii va fi interzisă în continuare, toate limitările urmând a fi în vigoare. 

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”- radioimpuls.ro

„Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Dacă vorbim de petreceri de sute de oameni, mii de oameni în stradă, asta clar nu.(...) Nu vor fi festivităţi, cum au fost în alţi ani în centru în care să se întâlnească populaţia. Eu personal vă sfătuiesc evitarea, chiar dacă colindatul e o tradiţie, dar mersul din casă în casă, intratul în mai multe case în aceeaşi zi, mai stai un pic, mai scoţi masca în casă, mai te duci la altcineva, riscul creşte mai mult şi pentru tine şi pentru ceilalţi. Nu intru peste asta pentru că nu scrie nicăieri că e interzisă această activitate (întrebat despre tăierea porcului,- n.r.)”, a mai precizat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si