Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - România intră sub un nou val de caniculă. Vârful va fi atins în weekend

Valul de caniculă care afectează Europa ajunge și în România. Conform directorul Administrației Naționale de Meteorologie, vârful acestui episod de căldură persistentă este așteptat la sfârșitul săptămânii.

Andreea Albu,

România intră sub un nou val de caniculă. Vârful va fi atins în weekend

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

AMN avertizează că, începând cu 20 iulie, România va fi lovită de un nou val de caniculă. În același timp, șansele de ploaie sunt reduse în următoarele două săptămâni. Conform ANM, probabilitatea de apariţie a averselor va fi scăzută, potrivit prognozei publicate de ANM. 

Temperaturi de peste 37 de grade

Masa de aer cald își va face simțită prezența începând de joi în partea de vest a țării, dar ea va afecta și regiunile sudice și estice.

Practic, toate zonele de câmpie din țara noastră, acolo unde, începând de joi, mercurul din termometre va atinge și depăși 37… 38 de grade”, a explicat Elena Mateescu evoluția temperaturilor din următoarele zile.

Citeste si: Imagini uluitoare cu ÎPS Teodosie. S-a rugat, în genunchi, pe câmp pentru a atrage ploaia

„Miercuri dimineață vom elabora prima alertă meteorologică de caniculă, cu siguranță vom merge pe un cod galben, luând în considerare valorile de 36… 37 de grade și, din aproape în aproape, nu excludem codul portocaliu, cel puțin la prima vedere”, a mai spus aceasta.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Marea Britanie a intrat în stare de urgență. Canicula face ravagii

Totodată, nu este exclus ca România să mai treacă prin alte episoade caniculare până la sfâșitul acestei veri, a mai spus directorul ANM.

Tot mai multe incendii de vegetaíe din cauza căldurii

Incendiile de vegetație nu contenesc să apară, astfel că zeci de hectare au fost mistuite de flăcări în ultima perioadă. 

Citeste si: VIDEO| ANM anunță temperaturi greu de suportat. O "cupolă de foc" ajunge în România

O suprafață de 11 hectare de grâu din Olt a fost cuprins de flăcări.

”Pompierii Detaşamentului Slatina au inervenit cu două autospeciale de stingere şi un autocamion, dotat cu bazin cu apă, în comuna Curtişoara, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la grâu, vegetaţie uscată şi mărăciniş.  La locul evenimentului a acţionat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Curtişoara”, transmite ISU Olt.  

Citeste si: Se schimbă radical vremea în România. Anunțul a fost făcut de Administrația Națională de Meteorologie

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI