Următoarele zile par să împartă România! Meteorologii au emis mai multe atenționări de tip cod galben în cursul zilei de luni, 1 iulie. În multe județe din țară este valabil un cod galben de temperaturi ridicate și disconfort termic pentru ziua de luni.

În Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general de 35...37 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud și în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citește și: Alimentele care te ajută să te hidratezi mai bine decât apa! Sunt perfecte în zilele caniculare de vară

cod galben, meteorologi, atentionare ploi, vijelii, canicula

Harta județelor aflate sub cod galben de caniculă. 

[Sursa foto: meteoromania.ro]

Cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe din țară

În același timp, meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică care intră în vigoare luni seară, începând cu ora 20:00, și care este valabil până pe data de 2 iulie, la ora 10:00.

Acesta vizează în special Banatul, Oltenia și sud vestul Transilvaniei, unde sunt așteptate averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice.

A fost emisă și o a doua atenționare de tip cod galben pentru ploi  torențiale și vijelii, care intră în vigoare de la data de 2 iulie, ora 10:00, și este valabilă până pe 3 iulie, ora 10:00.

Atenționarea vizează sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, dar și zonele de munte, unde sunt așteptate averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp.

Meteorologii atenționează că ploile și vijeliile pot continua și miercuri, 3 iulie, în special în centrul și estul României.

Citește și: Steagul roșu a fost ridicat pe litoral. Care sunt stațiunile de la Marea Neagră unde valurile sunt periculoase în weekend

cod galben, meteorologi, atentionare ploi, vijelii, canicula

Harta județelor aflate sub cod galben de instabilitate atmosferică.

[Sursa foto: meteoromania.ro]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si