România este măturată de fenomenele extreme: în timp ce este în continuare valabil un cod roşu de caniculă, meteorologii au emis şi un cod galben de furtuni pentru mai multe județe. Schimbările bruşte de vreme aduc variații semnificative de temperatură, chiar și de 20 de grade de la doar o oră la alta.

Specialiştii atrag atenția că aceste oscilații pot avea efecte devastatoare pentru toată lumea. Zeci de oameni au leşinat din cauza căldurii extreme.

În a cincea zi cu temperaturi extreme creşte numărul victimelor. Până acum 6 persoane au decedat din cauza căldurii. Este a 11-a zi consecutivă în care s-au înregistrat temperaturi foarte ridicate.  

Citește și: O tânără a murit după ce a consumat fructe de mare. "M-am trezit și ea nu mai era". La ce trebuie să fii atent când comanzi mâncare exotică

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat a otrăvit sucul soției de 12 ori. Spera să moară, iar el să se însoare cu fiica ei- antena3.ro

canicula, furtuni, meteorologi

Căldura face victime în continuare! Canicula are efecte devastatoare asupra oamenilor

Căldura continuă să facă victime. Canicula a răpus și un bărbat de 50 de ani din Timişoara. Omul consumase alcool şi a plecat în vizită la un vecin prin soare.

Un bărbat din Iaşi, de 74 de ani, a avut aceeași soartă după ce i s-a făcut rău în casă. Un alt bărbat din Iaşi, de această dată în vârstă de 32 de ani, a căzut din picioare după o zi întreagă de muncă în arșiță. A fost transportat de urgență la spital, unde medicii au constatat că avea 43 de grade temperatura corpului, cu două mai mult faţă de cât erau afară.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că oscilațiile de temperatură ne pun în mare pericol sănătatea. De exemplu, în Capitală, marți, la ora 17:00, au fost înregistrate 41,5 grade celsius. Doar o oră mai târziu, după ce norii au apărut pe cer, termometrele indicau doar 23 de grade.

„Dacă omul e deshidratat, fumător, de la 50 de grade intră la 20 de grade şi i se pune un spasm pe artera aia, el poate să facă angină pectorală, adică să aibă doar durere în piept sau în situaţii mai severe se face cheag de sânge, se înfundă, şi discutăm practic de apariţia unui infarct de miocard”, explică Ştefan Busnatu, medic cardiolog, notează observatornews.ro.

Citește și: VIDEO În România sunt tot mai multe pene de curent! Trei spitale din București și multe gospodării din vestl țării au rămas fără energie electrică

canicula, furtuni, meteorologi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si