După finalizarea rundelor preliminare, echipele naționale calificate au fost repartizate în 4 urne valorice. În calitate de țară gazdă, Germania va fi plasată pe prima poziție în grupa A, în timp ce celelalte 3 echipe ce obțin biletele pentru EURO în urma play-off-ului din martie 2024 vor fi incluse în urna a patra.

Cum arată componența urnelor din această seară? România se regăsește în cea de-a doua urnă

Echipa tricoloră se află în urna a doua.

Urna 1:  Germania (gazdă), Portugalia, Franţa, Spania, Belgia, Anglia

Urna 2:  Ungaria, Turcia, ROMÂNIA, Danemarca, Albania, Austria

Urna 3:  Ţările de Jos, Scoţia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Cehia

Urna 4:  Italia, Serbia, Elveţia, Câştigătoare Play-off A, Câştigătoare Play-off B, Câştigătoare Play-off C

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Play-off A (semifinale):  Ţările de Jos – Finlanda, Polonia – Estonia

Play-off B (semifinale):  Bosnia şi Herţegovina – Ucraina, Israel – Islanda

Play-off C (semifinale):  Georgia – Luxemburg, Grecia – Kazahstan

Pe ce dată se joacă semifinalele şi finalele play-off-ului EURO 2024

Pe data de 21 martie 2024, vor avea loc semifinalele în cadrul play-off-ului, iar finalele vor fi disputate pe 26 martie 2024.

Citește și: VIDEO- Doi străini, studenți la Medicină în București, arată lumii cele mai frumoase părți ale României

Procedura de tragere la sorți va începe cu urna inițială, iar fiecare echipă extrasa va primi, de asemenea, printr-o nouă extragere la sorți, o poziție în grupa corespunzătoare, stabilindu-se astfel programul competiției. EURO 2024 se va desfășura pe 10 stadioane din Germania și va debuta la data de 14 iunie 2024.

EURO 2024. Tragerea la sorți

Procesul de extragere la sorți pentru EURO 2024 constă în repartizarea echipelor în șase grupe, fiecare grupă având patru echipe. Tragerea la sorți începe cu Urna 1, iar prima echipă extrasă este alocată primei grupe disponibile în ordine alfabetică (în acest caz, Grupa B, deoarece Germania este în Grupa A).

Citește și: Cătălin Cherecheș ar putea fi cercetat în stare de libertate. ,,Este posibil să nu fie trimis în România, poate fi eliberat, să se bucure de libertate''

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Sunt necesare încă șase boluri (A, B, C, D, E, F) pentru a decide poziția fiecărei echipe în cadrul grupelor, determinând astfel ordinea meciurilor din fiecare grupă. După golirea Urnei 1, tragerea la sorți continuă cu Urna 2 în aceeași manieră, apoi cu Urna 3 și se încheie cu Urna 4.

Echipele din fiecare grupă se întâlnesc într-o rundă unică, iar câștigătoarea și a doua clasată din fiecare grupă vor avansa în optimile de finală, alături de cele mai bune patru echipe clasate pe locul trei. Deoarece repartizarea echipelor este bazată pe performanța lor în calificări, nu pe clasamentul FIFA, campioana en-titre Italia ar putea avea o grupă dificilă, aflându-se în Urna 4.

Când va avea loc finala EURO 2024?

Un posibil rezultat al tragerii la sorți ar putea aduce în aceeași grupă Franța, Ungaria și Olanda. Există, de asemenea, posibilitatea ca Italia să se confrunte cu Anglia, echipă pe care a învins-o la loviturile de departajare în finala Euro 2020 și cu care a fost în aceeași grupă de calificare pentru Euro 2024. Pentru România, cea mai dificilă grupă ar putea fi una ce include oricare echipă din Urna 1, Olanda sau Croația din Urna 3 și Italia din Urna 4.

Citește și: EXCLUSIV| Ion Țiriac, mesaj de 1 Decembrie! Care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știe românii: "Trăim vremuri complicate"

Finala EURO 2024, programată pentru 14 iulie, va avea loc la Berlin. În meciul de deschidere, Germania, în calitate de gazdă, va întâlni echipa plasată pe poziția A2 la München, pe 14 iunie. Zece orașe germane au fost selectate pentru a găzdui meciurile turneului- Berlin, Köln, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, München și Stuttgart.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si