Cetăţenii străini care sosesc în Serbia din mai multe ţări vecine, respectiv România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord, vor trebui să prezinte un test negativ pentru coronavirus, au anunţat vineri autorităţile de la Belgrad.
Măsura va intra în vigoare sâmbătă. Testul, care va trebui să fie un test PCR, trebuie să fie efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte, a declarat epidemiologul şef sârb Darija Kisic Tepavcevic.
Citeste si: România, focarul nr. 1 de coronavirus în Europa
România este pe primul loc în UE la evoluția pandemiei de COVID-19 din ultimele două săptămâni, cu cel mai mare număr de decese raportat la populație.
România, în grupul celor 4 țări cu un val de decese cauzate de COVID-19
Cel mai recent raport publicat de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), care analizează situaţia epidemiologică din Uniunea Europeană şi Marea Britanie, arată că România este pe primul loc în Europa când
vine vorba de răspândirea epidemiei de COVID-19.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
România înregistrează un raport de 19.1 decese la un milion de locuitori în 14 zile, în condiţiile în care media europeană este de 4.1. După țara noastră, urmează Marea Britanie- cu un raport de 13,8 decese, Bulgaria cu 12,3 și Suedia- 12,1.
Citeste si: Reacție de ultima oră a MAE după amenințările Rusiei la adresa României
Cauza exploziei de cazuri: nu se respectă regulile
La distanță mare în urmă vin Croația- 6,1 decese la milionul de locuitori și Portugalia- 5,2. Rata cazurilor noi depistate la 100.000 de locuitori este de aproape patru ori mai mare la noi decât media europeană (79.4 vs 21.5).
Citeste si: "Nu te duci să îți bei banii la cârciumă". Premierul Orban, explicație halucinantă despre înghețarea salariilor profesorilor
În plus, rata de pozitivitate în România este de 6.2%, comparativ cu media europeană de doar 1.4%. În raportul ECDC se arată că trendul crescător al îmbolnăvirilor vine ca o consecinţă a măsurilor de relaxare adoptate, inclusiv cele privind regulile de călătorie.
Citeste si: Într-una dintre cele mai sărace țări, cadavrele celor răpuși de coronavirus sunt arse pe stradă