România joacă următoarele partide din preliminariile EURO 2024 fără câțiva jucători de bază

Echipa națională a României va disputa în luna iunie două meciuri din preliminariile pentru EURO 2024. Pe 16 iunie, de la ora 21:45, echipa noastră va întâlni Kosovo în deplasare, iar trei zile mai târziu va merge în Elveția pentru un nou meci. Sunt două meciuri cruciale, în care echipa noastră și-a propus să obțină cel puțin patru puncte.

miercuri 14 iunie 2023 , 10:53

euro 2024

România joacă următoarele partide din preliminariile EURO 2024 fără câțiva jucători de bază

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pentru cele două meciuri din luna iunie, selecționerul Edi Iordănescu nu se va putea baza însă pe patru jucători importanți, care ar fi putut fi titulari. Portarii Florin Niță și Ionuț Radu, fundașul Vlad Chiricheș și mijlocașul Răzvan Marin sunt cei patru mari absenți ai echipei naționale. Cu toții ratează prezența la națională din cauza unor accidentări.

În aceste condiții, Iordănescu trebuie să decidă pe ce jucători mizează în confruntările cu Kosovo și Elveția. Marea dilemă este în poartă, unde nu avem niciun jucător cu experiență. Niță și Radu, favoriții la titularizare, sunt accidentați, astfel că Iordănescu trebuie să decidă între jucători cu mai puțină experiență. Târnovanu și Moldovan au câte un meci pentru echipa națională, în timp ce Aioani nu a apucat să debuteze. Momentan, nu este clar ce alegere va face Edi Iordănescu.

În apărare, sunt șanse mari ca Radu Drăgușin, fotbalist care recent a promovat cu Genoa în Serie A, să fie titular, mai ales că la precedentele cinci apariții în tricoul naționalei a dat siguranță. El ar putea face pereche în centrul defensivei cu Andrei Burcă. La mijlocul terenului, locul lui Răzvan Marin va fi luat cel mai probabil de Tudor Băluță, care vine după un sezon excelent în tricoul Farului, în care a câștigat și titlul.

Tricolorii au șanse mari să se califice la EURO 2024

România a debutat cu dreptul în campania de calificare la EURO 2024 și a câștigat meciurile cu Belarus și Andorra. Este pe locul secund în Grupa I, cu 6 puncte, la egalitate cu Elveția. În aceste condiții, avem o poziție bună care ne dă speranțe să ne calificăm la EURO 2024, lucru evidențiat și de cotele afișate de agențiile de pariuri sportive online în secțiunile antepost. Echipa noastră, alături de Elveția, are cele mai bune șanse să obțină calificarea directă la EURO 2024.

După meciurile cu Kosovo și Elveția, pentru echipa noastră urmează o pauză până în luna septembrie, când sunt programate alte două confruntări importante din preliminariile pentru EURO 2024. Pe 9 septembrie, de la ora 21:45, vom întâlni Israel pe teren propriu, iar trei zile mai târziu vom primi vizita Israelului. Apoi, pe 12 octombrie vom juca în deplasare cu Belarus, iar pe 15 octombrie juca acasă contra Andorrei. Ultimele meciuri din preliminarii vor avea loc în luna noiembrie. Pe 18 noiembrie vom juca în Israel, iar trei zile mai târziu vom întâlni Elveția pe teren propriu.

Echipa națională a României a fost prezentă de cinci ori în istorie la Campionatul European. La edițiile din 1984, 1996, 2008 și 2016 a fost eliminată încă din faza grupelor, în timp ce cel mai bun rezultat l-a obținut în 2000, când a ajuns în sferturile de finală. În ultimii ani, parcursul tricolorilor a fost însă tot mai slab, iar inclusiv prezența de la EURO 2016 a fost considerată un eșec, având în vedere că le-am avut adversare pe Franța, Elveția și Albania. Echipa noastră a pierdut meciul decisiv cu Albania și a ratat astfel șansa de a ieși din grupă.

Lotul României pentru meciurile din luna iunie:

Portari

  • Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 1/0)

Fundași

  • Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 5/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 24/2), Adrian Rus (Pisa | Italia, 17/1), Mario Camora (CFR Cluj, 9/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 3/0)

Mijlocași

  • Marius Marin (Pisa | Italia, 10/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 11/0), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 0/0), Darius Olaru (FCSB, 10/0), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 58/12), Alexandru Cicâldău (Ittihad Kalba | EAU, 29/4), Ianis Hagi (Rangers | Scoția, 24/2), Deian Sorescu (FCSB, 10/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 7/1), Florinel Coman (FCSB, 5/0), Dennis Man (Parma | Italia, 18/6), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 10/1)

Atacanți

  • George Pușcaș (Genoa | Italia, 34/10), Denis Alibec (Farul Constanța, 29/3), Louis Munteanu (Farul Constanța, 0/0)

Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat... Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal
spotmedia.ro
De ce UE nu-l poate opri pe Viktor Orban De ce UE nu-l poate opri pe Viktor Orban
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si