Locuitorii din Hunedoara au avut parte de un adevarat spectacol pe cer. Un nor gigant, parca desenat si gata sa coboare pe pamant, le-a atras atentia.

Alina Serban, meteorolog ANM: Astfel de nori de tip mammatocumulus, cu forma aceea ondulata este data de variatiile de presiune sau variatii termice. Se poate intampla ca dezvoltarea lor sa ajunga sa atinga inaltimi foarte mari, sa caracterizeze o structura super celular si atunci sa determine o tornada de mici dimensiuni.

In Vama Veche, un astfel de nor format deasupra marii a colorat statiunea, iar, in Mangalia, a umbrit intregul oras.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Alina Serban, meteorolog ANM: In general sunt nori care prevestesc niste fenomene mai agresive decat in mod normal, as putea spune.

Atat la Hunedoara cat si in Constanta, norii care au oferit o priveliste memorabila au fost urmati de caderi masive de grindina.

De asemenea, meteorologii ne anunta ca o masa de aer polar se indreapta spre tara noastra din partea de nord a continentului.

Alina Serban, meteorolog ANM: O masa de aer foarte rece din care s-a desprins un nucleu care afecteaza zona tarii noastre, ciclon care a si traversat si, dupa cum spuneam, afecteaza partea de vest a teritoriului si se deplaseaza spre sud, sud-vest.

Acest ciclon mediteranean va aduce cu el vreme instabila cu descarcari electrice, averse torentiale si caderi de grindina in aproape toata tara. Vremea se va raci semnificativ astfel ca de la cer senin si maxime de 26/28 de grade pana marti sau miercuri temperaturile vor ajunge la maxime de 14/16 grade.


Mai mult decat atat, la munte ne asteptam la ninsori si temperaturi de sub zero grade.

La Sibiu vremea s-a dezlantuit deja. Un adevarat potop a inundat starzile orasului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si