Sunt așteptate ninsori în acest weekend. Temperaturile vor scădea în termometre. Vremea se va răci în mai multe zone din țară, în special în jumătatea de nord a țării, în nord-vest, în centru, în nord-est. În sud și sud este temperaturile vor fi ceva mai ridicate.

Vremea se răcește considerabil în România! Vin ninsorile!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare.

Astfel, în perioada 17 ianuarie, ora 15:00 – 19 ianuarie, ora 10:00 sunt anunțate precipitații moderate cantitativ în vestul și nord-vestul țării. Va ploua, iar miercuri (17 ianuarie) în nordul Carpaților Orientali și pe crestele Munților Apuseni vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În zona de munte se vor acumula cantități de apă de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile vestice și nord-vestice, cu rafale în general de 45...55 km/h, iar în zonele montane înalte de 60...80 km/h.

Vineri, pe 19 ianuarie, aria precipitațiilor se va extinde, iar acestea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Citește și: Alertă de ploi, lapoviță și ninsoare în România, Cum va fi vremea în Capitală în următoarele zile

România, lovită de un nou ciclon polar! Meteorologii au făcut anunțul despre valul de ninsori și zonele afectate

România, lovită de un nou ciclon polar! Meteorologii au făcut anunțul despre valul de ninsori și zonele afectate

[Sursa foto: ANM]

Zăpadă și frig în majoritatea zonelor din țară! Anunțul meteorologilor!

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Ne așteptăm la o schimbare radicală, cel puțin din perspectiva regimului de temperaturi, dar și a tipului și formei precipitațiilor.

Dacă astăzi va fi o zi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă din calendar, ieri înregistrând 11 grade la Oravița, 6 grade în Capitală, astăzi vom avea valori chiar mai ridicate, între 4 până la 15 grade, inclusiv în Capitală maxime de 11 grade”, a spus meteorologul, potrivit Antena 3 CNN.

Citește și: VIDEO- La schi după orele de muncă. La Cluj, localnicii vin să schieze în fiecare după-amiază

„De mâine, vremea se răcește, în special în jumătatea de nord a țării, acolo unde temperaturile maxime nu vor mai depăși 4...5 grade Celsius, în special în nord-vest, în centru, în partea de nord-est a țării, în timp ce în sud și în sud est vor mai fi posibile valori de 15 grade.

Chiar și în capitală ne așteptăm la o valoare de 13...14° grade.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De duminică însă, răcirea va fi semnificativă, inclusiv în zona de sud și sud-est a țării, deoarece maximele la scara întregii țări vor fi între 4 și 5 grade. Iată o scădere, la nivelul maximelor, cu mai mult de 10...11 grade, în timp ce și minimele vor coborî semnificativ, mai ales în depresiuni, sub -10 grade -15, chiar și pe litoral minime negative.

Citește și: Vremea schimbă foaia din nou. Gerul și ninsorile revin în România

În capitală se anunță o scădere semnificativă cu valori spre -8...-6 grade Celsius, posibil mai coborâte în zona preorășenească.

În același timp, vorbim și de posibilitatea ca ploile să se transforme în lapoviță și ninsoare, să vorbim și de intensificări ale vântului, cu viteză la rafală de 70-80 km/h în zona montană înaltă viscolind ninsoarea și chiar și în zonele mai joase de relief vorbim de vânt la cotă mai reduse, de 45-50 de km/h, care asociate și cu temperaturile scăzute amplifică senzația de rece”, a explicat directorul ANM.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si