Conform meteorologilor, iarna autentica loveşte Romania. Dupa temperaturi de 16 grade in Muntenia, anormale pentru aceasta perioada a anului, mai mari şi cu 15 grade, incepand de joi,  se vor resimti primele influente ale aerului rece. Ploile din partea de sud a Moldovei şi de nord-est a Munteniei se vor transforma in lapovita şi ninsoare.

Vineri, valorile termice diurne vor fi in jurul pragului de inghet

in partea de nord-est a teritoriului. in celelalte zone temperaturile se vor apropia semnificativ de valorile termice normale pentru aceasta perioada, urmand ca in regiunile vestice sa vorbim inca despre un regim termic agreabil, cu valori in jurul a 7-8 grade. "in cursul noptii de joi spre vineri ploile prezente in partea de est, sud-est a teritoriului se vor transforma in lapovita şi ninsoare.

Pe parcursul zilei de vineri si mai ales sambata şi duminica ninsorile slabe cantitativ sa fie prezente in regiunile sudice, mai suparator va fi vantul care se va asocia cu valorile coborate, astfel incat senzatia de rece va fi amplificata", a spus meteorologul Gabriela Bancila, intr-o interventie televizata la Romania Tv.

Conform meteorologilor, iarna autentica loveşte Romania. Dupa temperaturi de 16 grade in Muntenia, anormale pentru aceasta perioada a anului, mai mari şi cu 15 grade, incepand de joi,  se vor resimti primele influente ale aerului rece.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Ploile din partea de sud a Moldovei şi de nord-est a Munteniei se vor transforma in lapovita şi ninsoare. Vineri, valorile termice diurne vor fi in jurul pragului de inghet in partea de nord-est a teritoriului. in celelalte zone temperaturile se vor apropia semnificativ de valorile termice normale pentru aceasta perioada, urmand ca in regiunile vestice sa vorbim inca despre un regim termic agreabil, cu valori in jurul a 7-8 grade. "in cursul noptii de joi spre vineri ploile prezente in partea de est, sud-est a teritoriului se vor transforma in lapovita şi ninsoare.

Pe parcursul zilei de vineri şi mai ales sambata şi duminica ninsorile slabe cantitativ sa fie prezente in regiunile sudice, mai suparator va fi vantul care se va asocia cu valorile coborate, astfel incat senzatia de rece va fi amplificata", a spus meteorologul Gabriela Bancila, intr-o interventie televizata la Romania Tv.  

Vor fi conditii de polei   Conform Administratiei Nationale de Meteorologie(ANM),  vineri, cerul va fi mai mult noros, pe arii restranse in sud şi in vest vor fi precipitatii slabe predominant sub forma de ploaie ziua, apoi şi ninsori sau lapovita, iar in regiunile estice izolat va fulgui. Vor fi conditii de polei. La munte vor predomina ninsorile.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Vantul va sufla slab şi moderat, cu intensificari mai ales noaptea in sud, in sud-est şi in zona montana. Temperaturile maxime se vor incadra intre -1 şi 8 grade, iar cele minime intre -7 şi 3 grade, cu cele mai scazute valori in depresiunile Carpatilor Orientali. 

Sursa: Adevarul.ro
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si