Surplus de vaccinuri anti-COVID la București

Din cele 18 milioane de doze de vaccin recepționate, România a donat 1.569.830 de doze și a vândut alte 1.870.000 de doze, iar în acest moment sunt în desfășurare demersuri pentru vânzarea altor doze de vaccin, a anunțat marți Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Oficialul român a adăugat că "se știa că vom ajunge într-un punct în care vom avea un surplus de doze de vaccin".

Citeste si: Premierul Florin Cîțu a fost întrebat "Cât costă o franzelă?". Ce răspuns a dat șeful Guvernului

Câte doze de vaccin AstraZeneca am recepționat până acum

Cele mai multe doze de vaccin recepționate de România sunt produse de Pfizer- BioNTech- peste 11.595.149 milioane.

România a mai primit 1.928.400 de doze de vaccin Moderna, 3.374.000 de doze de vaccin Astra Zeneca și 1.081.300 de doze de vaccin Johnson&Johnson.

Autoritățile au decis să recurgă la "acțiuni de donație și de revânzare" în condițiile în care "se știa că vom ajunge într-un punct în care vom avea un surplus de doze de vaccin", a declarat marți Andrei Baciu, potrivit Hotnews.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Se dau bonuri de masă pentru românii care se vaccinează anti-COVID

Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Doar 9.033 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în România, iar de la debutul campaniei de imunizare s-a ajuns la un număr de 5.087.276 de persoane vaccinate, 4.945.811 primind și rapelul.

Coaliţia de guvernare a ajuns la  soluţia acordării de bonuri de masă  pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID, a afirmat, marţi, la Palatul Parlamentului, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Potrivit ministrului USR, bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei şi constituie o măsură de stimulare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si:  Premierul Florin Cîțu a fost întrebat "Cât costă o franzelă?". Ce răspuns a dat șeful Guvernului

Ioana Mihăilă: Aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă 

"În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă şi anume  bonuri de masă pentru cei care se vaccinează  de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate.

Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă- a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson", a declarat marți Ioana Mihăilă, care a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Citeste si:  Virusul mutant Delta face tot mai multe victime în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si