Țări precum Polonia, Ungaria și Slovacia au restricționat importul de cereale din Ucraina, după ce Comisia Europeană a ridicat restricțiile cu privire la import.

România, în schimb, nu dorește restricționarea importului de cereale din Ucraina, în ciuda adoptării de alte țări europene, dar și a asociațiilor agronome din țară, care îndeamnă la aplicarea acestei norme.

Cu sau fără cereale importante din Ucraina?

Inițiativa asociațiilor agronome din România, de a restricționa importul de cereale din Ucraina pentru a proteja culturile românești și fermierii români, vine în urma deciziei Comisiei Europene.

Comisia Europeană a decis vineri să ridice restricţiile impuse importurilor de cereale ucrainene. Ca urmare a acestei decizii, Slovacia Ungaria și Polonia au restricționat importul cerealelor din Ucraina, lucru care nu este pus în aplicare și de România.

România nu dorește restricționarea importului de cereale din Ucraina.

România nu dorește restricționarea importului de cereale din Ucraina.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

“Această măsură unilaterală este esenţială pentru salvarea fermierilor români şi pentru protejarea securităţii alimentare a României. Decizia Comisiei Europene de a nu mai prelungi interzicerea importurilor pentru cele cinci state din vecinătatea Ucrainei (România, Polonia, Ungaria, Slovacia şi Bulgaria) obligă Guvernul României la o asemenea decizie, dacă vrem să mai vorbim de sector agroalimentar naţional. De asemenea, apreciem că este necesară şi o discuţie URGENTĂ, până la finalul zilei de luni – 18 septembrie a.c.,

cu mediul asociativ din sectorul agroalimentar pentru a stabili, cu argumente, lista de produse supuse embargoului, listă ce trebuie să fie anexată acestui act normativ”, a transmis Alianța pentru Agricultură și Cooperare, potrivit news.ro.

Citește și: Agricultorii români solicită prelungirea interdicției importurilor de cereale ucrainene. În caz contrar, aceștia amenință cu greva generală și blocarea portului Constanța

Cu cereale importate în România

În timp ce alte țări restricționează importul cerealelor din Ucraina, România nu dorește acest lucru. Nerestricționarea importului din Ucraina aduce nemulțumirea producătorilor și fermierilor români, care consideră că este o activitate absolut necesară.

Comisia Europeană nu mai dorește restricționarea importului de cereale și produse agroalimentare din Ucraina, pentru protejarea fermierilor din fiecare țară.

Comisia Europeană nu mai dorește restricționarea importului de cereale și produse agroalimentare din Ucraina, pentru protejarea fermierilor din fiecare țară.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

“Dacă un stat precum Polonia, care sprijină masiv şi cuprinzător Ucraina, în faţa agresiunii Rusiei, a luat o asemenea decizie unilaterală imediat după expirarea termenului de 15 septembrie 2023, nu înţelegem de ce România ar trebui să aibă reţineri în a proceda exact la fel. Dacă Polonia continuă să fie 100% alături de Ucraina şi, cu toate acestea, acelaşi guvern de la Varşovia nu are nicio o ezitare în a-şi proteja fermierii prin măsuri unilaterale, cauzate de decizii la Comisiei Europene, atunci aceste măsuri nu afectează cu nimic solidaritatea faţă de poporul ucrainean. România ar trebui să facă exact acelaşi lucru”,  a mai transmis Alianța pentru Agricultură și Cooperare.

Citește și: Sorin Grindeanu, declarații despre tranzitul cerealelor ucrainene prin România. ,,Am luat decizii care vor îmbunătăţi şi vor creşte nivelul de tranzit al grânelor prin România''


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si