Fluier de final. România se întoarce acasă, olandezii s-au calificat în sferturi și vor întâlni câștigătoarea din meciul Turcia- Austria.

Min. 90+3 3-0. Malen înscrie din nou.

Min. 90+1 Românii din tribune scandează: România! România! Aplauze și încurajări pentru tricolori.

Min. 90 Un copil a intrat pe gazon. Stewarzii au intervenit și l-au scos de pe teren.

Min. 88 Nicolae Stanciu înlocuit cu Darius Olaru. Marcatorul primului gol cu Ucraina, aplaudat.

Min. 83 Olandezii înscriu din nou. 2-0. Malen marchează.

Min 80 Arbitrul oprește un contraatac al tricolorilor pentru un fault inexistent. Cartonaș galben Nicolae Stanciu pentru proteste.

Min. 78 Dumfries ia cartonaș galben pentru tragere de timp.

Min. 73 Încă o ocazie pentru Olanda. Șutul lui Veerman trece pe lângă bară. 

Min. 71 Iordănescu face și el schimbări. Au ieșit Ianis Hagi, Marius Marin și Denis Drăguș. Au intrat Denis Alibec, Alexandru Cicâldău și Valentin Mihăilă.

Min. 69 Dublă schimbare Olanda. Ake și Schouten, înlocuiți cu Van de Ven și Veerman

Min. 68 Lovitură liberă periculoasă pentru Olanda.

Șutul trece pe lângă poarta apărată de Niță.

Min. 67 Cartonaș galben pentru Marius Marin.

Min. 63 Olandezii marchează din nou. Se așteaptă decizia VAR: a fost ofsaid. Gol anulat. Rămâne 1-0.

Min. 58 Bară Olanda! Florin Niță salvat de stâlpul din stânga al porții.

Min 54. Rămâne 1-0. Racovițan scoate miraculos de pe linia porții.

Min. 49. Olandezii cer penalty pentru un henț al lui Racovițan.

A început repriza a doua! Schimbare la pauză: Malen a intrat în locul lui Bergwijn.

PAUZĂ!

Minutul 45+3 Hagi centrează în careu, olandezii resping în corner.

Min. 45+2 Drăguș trage slab, central, direct în brațele portarului.

Min. 45 3 minute de prelungiri se arată de pe margine.

Min. 43 Racovițan greșește, încă o ratare a olandezilor!

Min. 42 Olandezii domină. Scorul cornerelor până acum este 10-0.

Min. 36 Edward Iordănescu este nevoit să facă prima schimbare. Iese Vasile Mogoș, intră Bogdan Racovițan.

Min. 32 Mogoș se prăbușește la pământ și cere intervenția echipei medicale. Intrare DURĂ a lui Dumfries.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Min. 31 Intervenție salvatoare a lui Drăgușin.

Depay ar fi rămas singur cu poarta goală.

Min. 30. România e dominată serios. Olandezii bat al șaptelea corner.

Min. 26 Încă o ocazie pentru olandezi!

Min. 19. GOL OLANDA! Gakpo înscrie. Olanda are 1-0!

Min. 14 Dennis Man trage puțin peste poartă. Ocazie uriașă pentru România!

Min. 10 Florin Niță reușește să respingă. Arbitrul asistent ridică fanionul. Ofsaid.

Minutul 9 Tricolorii pun presiune în careul advers.

Minutul 3 Ianis Hagi primește îngrijiri medicale după ce a primit un cot în cap. Românul a fost bandajat și este nevoit să joace cu o plasă pe cap.

Minutul 1: Arbitrul fluieră startul partidei. Hai, România!

18.55 Se intonează imnurile. Primul, cel al Olandei. Versurile Deșteaptă-te, române! se aud din piepturile a zeci de mii de români prezenți pe stadion.

18.54 Zeci de mii de români prezenți pe stadionul din Munchen. Spectatorii cântă și îi încurajează pe elevii lui Iordănescu.

18.52 Echipele ies de la vestiare. Cei 22 de jucători se pregătesc să pășească pe gazon. Căpitanii celor două naționale, încurajați de arbitrul partidei.

UPDATE 18.00: Cu ce echipă joacă Edward Iordănescu în meciul cu Țările de Jos.

Primul 11 al României: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoș – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu (căpitan), Hagi – Drăguș.

Florinel Coman nu apare nici măcar pe banca de rezerve, după ce a lipsit și ieri de la antrenamentul tricolorilor.

 

Este o seară extrem de importantă pentru România, care întâlnește echipa Țărilor de Jos (Olanda). Meciul de marți, 2 iulie 2024, va începe la ora 19:00 pe stadionul din München, iar suporterii sunt deja cu sufletul la gură.

Echipa României are șansă să facă istorie după parcursul remarcabil pe care l-a avut la EURO 2024. Echipa lui Edi Iordănescu a reușit să surprindă după ce a trecut de faza grupelor pe prima poziție, după ce a reușit să marcheze câteva goluri memorabile.

În faza grupelor tricolorii au pierdut un singur meci, pe cel cu naționala Belgiei (Belgia-România 2-0). De departe, cel mai impresionant meci a fost cel cu Ucraina (România-Ucraina 3-0). România a reușit să se califice în optimile de finală de la EURO 2024 în urma egalului pe care l-a reușit în meciul cu Slovacia (România-Slovacia 1-1).

euro 2024, meci romania olanda, edi iordanescu, nationala romaniei

EURO 2024: România - Olanda 

[Sursa foto: Echipa națională de Fotbal a României]

Cum se pregătesc tricolorii pentru meciul cu Olanda

Echipa lui Edi Iordănescu ia foarte în serios pregătirea pentru meciul din această seară, de pe stadionul de la München. Naționala României a ajuns cu câteva ore în urmă acolo, unde au avut parte de o primire călduroasă.

Jucătorii României au avut astăzi un program lejer, înaintea confruntării din această seară. Cu câteva ore înainte de meciul din optimi, după antrenament, tricolorii au ieșit la plimbare în jurul hotelului, pentru a-și încărca bateriile.

Ieri, jucătorii Naționalei României, conduși de selecționerul Edward Iordănescu, s-au antrenat la Academia lui Bayern Munchen. Oriunde au mers în aceste zile, aceștia au fost susținuți de către români, care sunt extrem de mândri de parcursul jucătorilor care fac parte din supranumita Generație de Suflet.

Înainte de duelul cu Olanda, jucătorii au primit și binecuvântarea divină din partea unui preot.

euro 2024, meci romania olanda, edi iordanescu, nationala romaniei

EURO 2024: România - Olanda 

[Sursa foto: Facebook Echipa națională de fotbal a României]

Cum arată tricourile pe care le poartă tricolorii în duelul cu Țările de Jos

Naționala României se declară pregătită să facă istorie în această seară, spre marea bucurie a suporterilor, care sunt cu sufletul la gură.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Iată cum arată echipamentul naționalei noastre pentru meciul din această seară.

euro 2024, meci romania olanda, edi iordanescu, nationala romaniei

EURO 2024: România - Olanda 

[Sursa foto: Facebook Echipa națională de fotbal a României]

Ce trebuie să știe suporterii care susțin din tribune România la meciul din această seară

Aproape 13 000 de bilete au fost cumpărate de românii care vor să îi susțină din tribune pe tricolori la partida din această seară cu Țările de Jos. Susținătorii români care au cumpărat bilete pentru meci sunt aproape de două ori mai mulți decât susținătorii olandezi, care au achiziționat doar 7000 de bilete pentru duelul de la Munchen.

Totuși, organizatorii se așteaptă ca peste 25 de mii de susținători ai Naționalei României să fie în tribune în momentul meciului. Iată câteva informații pe care trebuie să le știe cei care iau parte la meciul România-Olanda.

„Vii în tribune să susții naționala României la meciul de azi? Iată câteva informații importante: Folosește autobuzul shuttle pentru a ajunge de la Fan Zone la stadion: acestea vor funcționa începând cu ora 14:00, sunt gratuite, și vor pleca din parcarea Olympiapark, Block 19. La finalul meciului, autobuzele vor pleca spre centrul orașului și înapoi către Olympiapark din capătul esplanadei stadionului.

Nu veni cu mașina la stadion dacă nu ai parcare rezervată în prealabil!

Plătește cu cardul: este preferabil să folosești plata cu cardul deoarece vor fi foarte puține puncte în stadion unde se poate plăti cash și este posibil ca acestea să se aglomereze”, a precizat Echipa națională de fotbal a României, în cadrul unei postări pe Facebook.

Chiar dacă meciul începe la ora 19:00, La Fan Zone-ul din München distracția este deja în toi. Din partea României au urcat pe scenă Loredana Groza, Marius Moga și Guess Who, care au făcut atmosferă împreună cu miile de suporteri.

euro 2024, meci romania olanda, edi iordanescu, nationala romaniei

EURO 2024: România - Olanda 

[Sursa foto: Facebook Echipa națională de fotbal a României]

Edi Iordănescu, mesaj înaintea meciului cu Olanda. Echipa României, binecuvântată: „Nu cred în noroc. Cred în Dumnezeu”

Selecționerul Echipei Naționale de Fotbal a României a declarat că este conștient că meciul cu Olanda va fi unul dificil, având în vedere experiența adversarilor. Cu toate acestea, Edi Iordănescu este încrezător în tricolori și în atuu-urile acestora.

„Când joci cu istoria în față, e clar că e un meci de la care îți dorești foarte mult și pentru care ești pregătit să pui ce ai mai bun în joc. Nu există un meci ușor de pregătit, nici măcar un meci amical nu- pregătești superficial, cu atât mai mult un meci care poate să te ducă în sferturile de finală. Nu va fi ușor, va fi extrem de greu. Noi tot ce am construit până acum, am construit cu realism și cu realism vă spun că da, mâine, Olanda e favorită. Are în favoarea ei palmaresul, experiența, jucători cu o valoare deosebită, o cotă de piață de aproape un miliard... Dar noi avem setul nostru de atuu-uri. Am consolidat un grup bun, din toate punctele de vedere, și sportiv și uman și nu în ultimul timp avem în spate o țară care respiră în același timp cu echipa și asta ne motivează total”, a declarat Edward Iordănescu, în cadrul conferinței de presă dinaintea meciului cu Olanda.

Edi Iordănescu a vrut să se asigure că jucătorii României au parte de protecție divină în meciul de marți seară de la München, astfel că l-a invitat pe preotul Ghelasie Păcurar să îi binecuvânteze pe tricolori. La cererea selecționerului, acesta a însoțit echipa în cantonament, notează antena3.ro. Preotul este cu adevărat impresionat de „Generația de Suflet”, față de care are doar cuvinte de laudă.

„Nu există noroc, iar eu ca preot și ca slujitor al lui Dumnezeu nu cred în noroc. Cred în Dumnezeu, cred în binecuvântarea lui Dumnezeu. Sunt foarte, foarte bucuros că acești tineri care sunt membri ai echipei naționale au în fruntea lor un antrenor tânăr prin persoana domnului Edward Iordănescu și care este un credincios nu doar cu buzele, ci un credincios practicant. Noi ca și națiune am înțeles că trebuie să fim alături de ei necondiționat. Jucătorii sunt încrezători, optimiști bucuroși și responsabili”, a declarat preotul Ghelasie Păcurar, potrivit sursei citate anterior.

euro 2024, meci romania olanda, edi iordanescu, nationala romaniei

EURO 2024: România - Olanda 

[Sursa foto: Facebook Echipa națională de fotbal a României]

Arbitrul meciului România-Olanda de la EURO 2024, suspendat pentru luare de mită

Felix Zwayer a fost delegat de UEFA pentru a arbitra partida dintre România și Olanda de marți seara. Este a treia oară când neamțul arbitrează în cazul competiției sportive. Acesta a fost arbitru și în faza grupelor, la meciurile dintre Italia și Albania, respectiv Turcia și Portugalia.

Felix Zwayer are însă un trecut controversat. S-a aflat că în anul 2005 arbitrul în vârstă de 43 de ani a fost suspendat pentru 6 luni. La acea vreme Felix se afla la început de carieră și era tușier. Acesta a fost implicat într-un scandal după ce a acceptat 300 de euro din partea altui arbitru, Hoyzer, care avea scopul de a o ajuta pe Wuppertaler să nu retrogradeze.

Suspendarea în cauză a devenit publică abia în anul 2014, moment care a adus critici federației germane pentru că i-a permis lui Zwayer să arbitreze din nou, în timp ce Hoyzer a fost suspendat pentru totdeauna.

euro 2024, meci romania olanda, edi iordanescu, nationala romaniei

EURO 2024: România - Olanda 

[Sursa foto: Echipa națională de Fotbal a României]

Cum arată lotul și parcursul Olandei la EURO 2024

Olanda s-a clasat pe locul al treilea în grupa D, din care a făcut parte în etapa precedentă a competiției. Totuși, pe parcursul timpului naționala Olandei s-a dovedit destul de puternică.

Chiar dacă jucătorii adversarilor României sunt considerați mai experimentați, selecționerul olandez a declarat înaintea meciului cu tricolorii că se așteaptă la un meci dificil, moment în care a lăudat agresivitatea de care a dat dovadă defensiva țării noastre. Acesta a recunoscut că echipa pe care o antrenează trebuie să aibă o prestație mult mai bună decât în meciul cu Austria, pe care l-a pierdut. Cu toate acestea, olandezul nu consideră că este necesar să facă schimbări majore în formula de start.

Pentru EURO 2024 selecționerul Olandei, Ronald Koeman, a compus următoarea echipă:

PORTARI: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton)

FUNDAȘI: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Matthijs de Ligt (Bayern München), Stefan de Vrij (Inter), Denzel Dumfries (Inter), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Micky van de Ven (Tottenham), Virgil van Dijk (Liverpool), Ian Maatsen (Dortmund)

MIJLOCAȘI: Ryan Gravenberch (Liverpool), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Joey Veerman (PSV), Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)

ATACANȚI: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético de Madrid), Jeremie Frimpong (Leverkusen), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Dortmund), Xavi Simons (Leipzig), Wout Weghorst (Hoffenheim)

Citește și: Bogații lumii au dat și 500.000 de euro pe bilete pentru Jocurile Olimpice 2024. Ce primesc de acești bani

euro 2024, meci romania olanda, edi iordanescu, nationala romaniei

EURO 2024: România - Olanda 

[Sursa foto: Facebook Echipa națională de fotbal a României]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si