Potrivit statisticilor, ţara noastră se clasează pe ultimul loc din Uniunea Europeană la consumul de pastă de dinţi şi igienă orală.

Teodora Argint, corespondent Kanal D:  ”În medie, un român consumă un tub de pastă de dinți pe an și își schimbă periuța o dată la 2-3 ani. Astfel că, nu e de mirare că 80% români se confruntă cu probleme dentare: carii sau dinți sensibili.

Despre lucrurile mai puțin știute despre igiena orală ne spune doctor stomatolog Carmen Cojocaru.”

Carmen Cojocaru, doctor stomatolog: ”Într-adevăr, periuța de dinți ar trebui schimbată mult mai des decât o fac majoritatea oamenilor și anume, la 3-4 luni. Ca să ne fie mai ușor de reținut putem să asociem schimbarea periuței de dinți cu anotimpurile, deci de 4 ori pe an, asta în cazul în care nu avem alte afecțiuni generale.”

Teodora Argint, corespondent Kanal D: Despre igiena orală?”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Carmen Cojocaru, doctor stomatolog:  ”Igiena orală este foarte importantă, nu știu câți dintre oameni conștientizează numărul de microorganisme care trăiesc în gură, în cavitatea orală și atunci, igiena orală ar trebui pusă în prim-plan datorită faptului ca poate să afecteze întregul organism.”

Teodora Argint, corespondent Kanal D: ”Știu că și dulciurile joacă un rol important aici, nu ar trebui să consumăm în cantități mari.”

Carmen Cojocaru, doctor stomatolog: ”Este foarte important frecvența cu care consumăm dulciurile și anume, pe suprafața dentară, alimentele rămase care nu pot fi întotdeauna curățate crește frecvența afecțiunilor dentare.”

Teodora Argint, corespondent Kanal D: ”În ce parte a zilei este cel mai important să ne spălăm pe dinți?”

Carmen Cojocaru, doctor stomatolog: ”Cel mai important periaj este cel de seară contrar așteptărilor oamenilor. Pe timpul nopții, aceste microorganisme acționează la nivelul cavității orale și atunci, cel mai important este pe timpul nopții.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si