Ministerul Sănătăţii anunţă, joi seară, că a fost diagnosticat al şaselea caz de variola maimuţei în România.

România raportează cel de-al șaselea caz de variola maimuței

”Este vorba de un bărbat de 40 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din Bucureşti, iar investigaţiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuţei”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: O persoană din Marea Britanie a fost vaccinată împotriva poliomielitei

Potrivit surselor, bărbatul va rămâne în izolare la domiciliu, iar în acest caz a fost declanșată și o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi. 

Care sunt simptomele și cum se transmite

„O caracteristică ce deosebește infecția cu variola maimuței de cea cu variolă este umflarea ganglionilor limfatici”, a spus Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Infecția se poate dezvolta după expunerea la „piele ruptă, membrane mucoase, picături de respirație, fluid corporal infectat sau chiar contact cu lenjerie contaminată”, a spus Neil Mabbott, profesor de imunopatologie la Facultatea de medicină veterinară a Universității din Edinburgh din Scoția.

Citeste si: Al cincilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

„Variola maimuței poate fi o infecție gravă, ratele mortalității cauzate de acest tip de virus fiind de aproximativ 1% în focare detectate anterior.

Focarele apar adesea în medii cu venituri mai mici, cu acces limitat la asistență medicală”, a spus Michael Head, cercetător principal în sănătate globală la Universitatea din Southampton din Marea Britanie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si