Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a menționat că riscul ca în România să se producă incendii de vegetație similare cu cele din Grecia este unul la fel de mare.

Șeful DSU a mai menționat că dacă aceste incendii vor avea loc în România, vor avea, cu siguranță, o intensitate mai mică. Însă, acest lucru nu ne scutește de pericole.

Citește și: Incendii Grecia. Ce se va întâmpla cu vacanțele românilor? Anunțul Ministerului grec al Economiei și al MAE/ Riscul izbucnirii incendiilor de vegetație este ridicat în mai multe zone.

Anunțul lui Raed Arafat: „Risc de situații asemănătoare există”

„O luptă întreagă pe mai multe fronturi cu focuri la acest moment. Sperăm ca situația să poată fi controlată astfel încât fiecare să se întoarcă la el acasă și să fie în zona de siguranță.

Nu avem răniți în  Grecia, au intervenit foarte bine, au salvat inclusiv animale, case. Oamenii s-au autoevacuat din timp. Niciodată nu putem spune că noi suntem protejați. Risc de avea situații asemănătoare, poate de amploare mai mică, există. Noi am avut și în alți ani incendii de pădure și ne-am luptat împotriva lor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În cazul Greciei, am suplimentat forțele în două tranșe. O tranșă de 40 de persoane și încă un număr de autospeciale, după care am trimis ultima tranșă de 50 de persoane cu  un număr de autospeciale.

Citește și: VIDEO- Pompierii români din Rodos au primit felicitări din partea guvernului Greciei. „Le suntem recunoscători pompierilor români''

Ultima tranșă, 50 de pompieri la care s-au adăugat 2 din cei care erau deja în Grecia și au plecat la Rodos.

De luni, intervin acolo și pot spune că situația este provocatoare”, a declarat Raed Arafat.

România riscă să aibă parte de incendii de vegetație precum cele din Grecia. Anunțul lui Raed Arafat

Incendii Grecia 2023

[Sursa foto: Profimedia]

Gândurile lui Raed Arafat zboară către pompierii români plecați în Grecia pentru a opri infernul care se dezlănțuie fără oprire de zile întregi.

„Sunt deja vreo 500 de pompieri veniţi din Europa, din care 130 din România, şi sunt aproape 100 de vehicule care sunt venite din Europa şi care intervin, pe lângă ce s-a pus la dispoziţia Greciei, pe cale aeriană – avioane, elicoptere trimise din alte ţări, inclusiv din Turcia. Este o luptă întreagă pe mai multe fronturi cu focul la acest moment şi sperăm ca situaţia să fie controlată, astfel încât fiecare să se întoarcă acasă şi să fie acolo zonă sigură”, a detaliat Arafat, prezent la un eveniment SMURD, potrivit Capital.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si