Parlamentul European „face apel la Consiliul European și la statele membre să-și intensifice eforturile pentru a finaliza integrarea în Spațiul Schengen a tuturor statelor membre”, potrivit proiectului ed rezoluție adoptat joi seară de Comisia pentru libertăți civile, citată de Rador.

53 de membri ai Comisiei au votat rezoluția referitoare la situația din Spațiul Schengen după pandemia de COVID-19, șase au fost împotrivă, iar alți șase membri s-au abținut de la vot.

Citeste si: Atacuri politice pe tema dublării alocațiilor. „Klaus Iohannis trebuie să promulge rapid”

Parlamentul European urmează să voteze proiectul

Plenul Parlamentului European este așteptat să voteze proiectul de rezoluție. Acesta se va întruni în perioada 17-19 iunie.

România și Bulgaria au primit încă din 2011 avizul favorabil al Comisiei Europene, dar aderarea la Spațiul Schengen se face prin votul unanim al tuturor statelor membre UE.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În 2019, în timpul summitului informal al liderilor UE de la Sibiu, premierul olandez Mark Rutte declara că România va putea adera la Spațiul Schengen când va începe să respecte valorile democrației și ale statului de drept.

Citeste si: DNA a cerut documente de la PSD. Viorica Dăncilă așteaptă precizări de la partid

„România va fi admisă când vă veți conforma tuturor regulilor statului de drept și ale democraiei.

Deocamdată, nu mergeți în direcția corectă”, declara, în 2019, premierul olandez.

România este pregătită să adere la Spațiul Schengen

Ulterior, într-o întrevedere dintre premierul Ludovic Orban și oficialul olandez de la jumătatea lunii februarie 2020, premierul român a declarat că România este deplin pregătită pentru finalizarea procesului de aderare la Spațiul Schengen.

Citeste si: Fiul lui Liviu Dragnea a cumpărat 4 bolizi de lux în anul în care tatăl său a fost condamnat la închisoare! Mașinile luate în leasing de firma lui Valentin Dragnea valorează o jumătate de milion de euro!

„Dialogul dintre cei doi înalţi demnitari a reliefat perspectivele promiţătoare ale cooperării dintre România şi Olanda, în contextul aniversar al relaţiei bilaterale- anul acesta celebrându-se 140 de ani de la stabilirea legăturilor diplomatice-, cu accent pe dinamica relaţiilor economice, inclusiv a schimburilor economice bilaterale şi a investiţiilor olandeze în România. Premierul Orban a pledat pentru creşterea investiţiilor olandeze în România, prezentând amplu oportunităţile oferite de economia românească”, se arăta într-un comunicat de presă, transmis la acea dată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si