Celebra franzela de 1 leu aproape ca e amintire,  painea s-a tot scumpit. Sunt costuri mari de productie, se plang patronii. In plus, cu toate ca suntem fruntasi la recolta de grau, il exportam si aducem faina de la straini, la un pret mult mai mare.  
 
 
Nu este exclus ca preturile sa mai creasca in perioada urmatoare. 
Pe langa costurile mari de productie, patronii se confrunta si cu o criza de personal. In cuptoarele din aceasta brutarie se coc mii de franzele. Se lucreaza la foc continuu, zi si noapte, dar din pacate, forta de munca e tot mai putina si imbatranita. Nea Valeriu, de pilda, e brutar din 1983 si mai are un an pana la pensie.  
 
Un brutar castiga lunar peste 1.500 de lei in mana. In plus, e platit dublu in weekend si in zilele de sarbatoare. Chiar si asa, patronii se plang ca e greu sa gaseasca muncitori tineri. Ar fi nevoie de cel putin 10 mii in industria painii. Problema e ca sunt putini tineri cei care trec pragul brutariilor sa invete meserie. Si mai putini raman sa lucreze.
 
De vina ar fi si statul, sustine presedintele Rompan, care crede ca aceasta criza de pe piata muncii s-ar putea sfarsi doar daca s-ar taia ajutoarele sociale si cele de somaj. 
In total, in Romania sunt peste 340 de mii de someri si 250 de mii de asistati social.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si