Close sidebar
Close sidebar

România se mobilizează pentru a-i ajuta pe ucraineni. Un nou transport cu ajutoare a plecat astăzi spre Ucraina

Un nou transport cu ajutoare a plecat astăzi din România spre Ucraina. Voluntarii români au pregătit pentru vecinii noștri care trec prin clipe de coșmar medicamente, consumabile medicale, materiale sanitare, truse de urgenţe şi alte materiale de strictă necesitate pentru pacienţii din Ucraina, puternic afectaţi de agresiunea militară. Ajutoarele au plecat mați către autoritățile ucrainene.

Alexandra Costea,

România se mobilizează pentru a-i ajuta pe ucraineni. Un nou transport cu ajutoare a plecat astăzi spre Ucraina

[Sursa foto: ISU]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un nou transport de ajutoare din partea voluntarilor a plecat din Bucureşti spre Siret. Acest lucru se datorează donaţiilor oferite de societatea civilă din România. Asemenea celorlalte acţiuni umanitare derulate în ultimele zile, sprijinul oferit marţi de statul român s-a realizat în urma colaborării reprezentanţilor societăţii civile, organizaţiilor naţionale şi internaţionale şi structurilor guvernamentale implicate în Platforma "Ucraina- Împreună ajutăm mai mult". Această platformă este un instrument de integrare eficientă a eforturilor de asistenţă umanitară pentru cetăţenii ucraineni.

Citeste si: Forţele Aeriene Italiene suplimentează numărul de avioane dislocate în România. Anunțul MApN

Până la momentul actual, sprijinul oferit vecinilor din Ucraina a constat în trimiterea de ajutoare ce constau în dispozitive şi echipamente medicale, paturi de spital, medicamente, însumând 30 de tone, notează Agerpres.

Cum pot românii să îi ajute pe cei care se află în Ucraina

De asemenea, către statul ucrainean au fost trimise luni bunuri de strictă necesitate şi alimente, aflate în stocurile Rezervelor de Stat, materiale de subzistenţă în valoare de peste 5 milioane de lei.

Citeste si: Imagini emoționante din cel mai mare spital de copii din Kiev. „Nu putem număra câți copii nu am reușit să salvăm din cauza invaziei Rusiei”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Guvernul României susţine eforturile societăţii civile şi va continua să se implice pentru a facilita transmiterea tuturor ajutoarelor mobilizate către poporul ucrainean. Platforma "Ucraina- Împreună ajutăm mai mult", disponibilă pe  https://bit.ly/3K1mb3s, poate fi accesată de către voluntarii şi entităţile private care vor să doneze", a precizat Executivul.

Ucraineni se luptă cu mâinile goale cu soldații ruși

Oamenii din orașul ucrainean Cernihiv s-au poziționat în faţa unui convoi militar, împiedicând atfel înaintarea acestuia.

Ucrainenii s-au opus inamicului şi au cântat în faţa blindatelor inmul ţării. Acest moment solemn şi emoţionant dovedeşte încă o dată de ce sunt în stare cei însufleţiţi de acelaşi scop.

Citeste si: O ucraineancă a pierdut sarcina în încercarea de a scăpa de război, la maternitatea din Galați

Acesta nu este singurul episod în care ucrainenii au dat dovadă de curaj. În urmă cu câteva zile, tot în regiunea Cernihiv, în oraşul orașul Koriukivka, zeci de localnici au oprit un tanc rusesc, forțându-i pe soldații ruși să se retragă. Oamenii s-au pus în fața vehiculului militar și au înaintat, plini de curaj, spre el. 

Ucrainenii se apără cum pot de invazia rușilor

[Sursa foto: ISU]

Citeste si: Oamenii din oraşul predat de primar armatei ruse rezistă în fața atacatorilor: ,,Nu plecăm nicăieri, e oraşul nostru"

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În Kiev, civilii au învățat să facă bombe artizanale, iar localnicii din Bahmaci s-au aruncat în faţa tancurilor în speranţa că vor opri armata să înainteze.

Citeste si: Povestea Mariei, ucraineanca care a fugit de război în România cu un copil de mână și unul în pântece. A luat cu ea doar un rucsac și câinele familiei

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI