Cu toate că vara se aproprie de sfârșit, vremea sufocantă continuă să își facă simțită prezența. Marți, 22 august 2023, meteorologii au emis o nouă avertizare cu privire la temperaturile ridicate.

România se topește! Avertizarea de cod portocaliu a meteorologiilor a fost prelungită. Zonele care scapă de caniculă

Perioadă de foc pentru România

[Sursa foto: istock.com]

Citește și: Când vine toamna în România? Începând cu această dată, temperaturile scad extrem de mult. Vom avea 16 grade noaptea

Iată care sunt zonele care scapă de căldura infernală!

Canicula își face simțită prezența la finalul verii! Zonele care scapă de căldură

Avertizare Cod galben: val de căldură și disconfort termic ridicat.  Avertizarea meteorologilor este valabilă pe data de 22 august 2023, iar aproape toată țara este vizată. 

Valul de căldură va continua să domine majoritatea teritoriului național, iar în regiunile de șes și local în cele de deal și podiș va avea loc o perioadă caniculară. Vom simți o senzație termică neplăcută, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind nivelul critic de 80 de unități. Valorile maxime ale termometrelor vor oscila în general între 33 și 37 de grade Celsius, pe când temperaturile minime se vor situa între 17 și 24 de grade Celsius.

Citește și: VIDEO. Un nou protest la Finanțe: Angajații sunt nemulțumiți de măsurile de reducerea a deficitului bugetar

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Avertizare Cod portocaliu: val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat. Avertizarea meteorologilor este valabilă pe data de 22 august 2023 și vizează județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București.

În județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov, și în municipiul București, valul de căldură și canicula se vor accentua. Termometrele vor indica temperaturi maxime cuprinse între 37 și 39 de grade Celsius.

Nivelul de disconfort termic va fi mai pronunțat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși baremul critic de 80 de unități.

România se topește! Avertizarea de cod portocaliu a meteorologiilor a fost prelungită. Zonele care scapă de caniculă

Prognoză meteo 22 august 2023

[Sursa foto: meteoromania.ro]

O altă zi de foc pentru România! Cum va fi vremea miercuri, 23 august 2023?

Avertizare Cod galben: val de căldură și disconfort termic ridicat.  Codul galben este valabil în ziua de miercuri, 23 august 2023 și vizează o mare parte a țării.

În regiunile sud-vest, sud și sud-est, valul de căldură va persista, aducând cu sine canicula. Resimțim un disconfort termic crescut, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși limita critică de 80 de unități. Valorile maxime ale termometrelor vor fi în general cuprinse între 33 și 37 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 17 și 23 de grade.

„Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată local în jumătatea nordică a teritoriului și pe arii restrânse în rest. Valul de căldură se va intensifica din nou spre sfârșitul săptămânii”, au transmis meteorologii.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Incendiu de amploare, lângă Aeroportul Băneasa. Pompierii au intervenit cu 8 autospeciale. "Este aproape lichidat"

Avertizare Cod portocaliu: caniculă și disconfort termic accentuat. Avertizarea meteorologilor este valabilă pe data de 23 august 2023 și vizează județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și municipiul București.

În județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și municipiul București, termometrele vor atinge valori maxime cuprinse între 37 și 39 de grade Celsius. Resimțim o creștere a disconfortului termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși limita critică de 80 de unități.

România se topește! Avertizarea de cod portocaliu a meteorologiilor a fost prelungită. Zonele care scapă de caniculă

Prognoza meteo 23 august 2023

[Sursa foto: meteoromania.ro]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si