De două săptămâni România se confruntă cu temperaturi tot mai ridicate. Șase județe și municipiul București sunt sub svertizare de cod roșu de caniculă și disconfort termic accentuat, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit meteorologul de serviciu, Oana Păduraru, temperaturile se vor înregistra între 40 și 42 de grade Celsius la umbră.

Citește și: VIDEO- Canicula încetinește trenurile. CFR anunță că trenurile vor circula cu viteză redusă

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Oana Păduraru, meteorolog de serviciu:   „Într-adevăr, temperaturi foarte ridicate și astăzi. Ieri s-au înregistrat 42 de grade în, iar astăzi mizăm pe aceleași temperaturi în zonele vizate de codul roșu. Ne așteptăm la maxime de 40-42 de grade, temperaturi măsurate la umbră, iar în zonele vizate de codul portocaliu până la 39 de grade. Disconfortul termic este deosebit de accentuat, mai ales în zonele avertizate cod roșu.”

Temperaturile scad de mâine în sudul și estul țării

După două zile de temperaturi de peste 40 de grade Celsius, meteorologii anunță că vremea începe să se schimbe radical. Vom avea parte de temperaturi ceva mai scăzute, însă, weekend-ul va aduce valori termice ridicate.

Citește și: FOTO- Vremea extremelor în România: Cod roșu de furtuni în vestul țării. Patru județe vor fi afectate de ploi și furtuni puternice. Ce spun meteorologii

Oana Păduraru, meteorolog de serviciu: „Mâine ne așteptăm la o răcire semnificativă a vremii și în partea de sud și de est a țării. Temperaturile vor mai atinge cu greu 28-29 de grade în această parte, o scădere semnificativă de la 42 de grade. Temperaturile vor crește din nou la sfârșitul săptămânii. Sâmbătă și duminică ajungem la maxime de 30 și 34 de grade, poate chiar și 35 de grade în sudul țării.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si