România fierbe din cauza temperaturilor extrem de ridicate! În această perioadă, meteorologii au emis mai multe atenționări de timp cod portocaliu și roșu de caniculă și disconfort termic extrem de accentuat.

Pentru marți, 16 iulie, meteorologii au emis un cod roșu care vizează aproape toate județe din țară, acolo unde valul de căldură este din ce în ce mai puternic. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi 33- 36 de grade.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

În același timp, în Maramureș și estul și nord-estul Transilvaniei este valabil un cod portocaliu de caniculă. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35- 37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Un mall de lângă Madrid le oferă vizitatorilor o „stațiune de schi” acoperită, deschisă tot anul: „Uit de cele 38 de grade de acasă”- antena3.ro

Citește și: VIDEO Ne topim din cauza inflației! Cum se răcoresc românii care nu au sau nu vor să folosească aerul condiționat?

cod rosu canicula, anm, temperaturi ridicate

Cod roșu și portocaliu - 16 iulie 

[Sursa foto: meteoromania.ro]

Temperaturile foarte ridicate, prezente și în zilele următoare 

Pe parcursul zilei de miercuri, 17 iulie, intră în vigoare un cod roșu și unul portocaliu de temperaturi ridicate.

Codul roșu vizează mai mult de jumătate din țară: Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, sudul Transilvaniei și al Crișanei.

„Valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi  33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22...24 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

În a doua parte a săptămânii valul de căldură se va restrânge treptat și va slăbi în intensitate, dar va mai fi caniculă și disconfort termic, cu precădere în jumătatea sudică a țării” , atenționează meteorologii.

Citește și: Cât de cald va fi pe litoral în perioada 15- 21 iulie 2024: Este cod roșu de caniculă

cod rosu canicula, anm, temperaturi ridicate

Cod roșu și portocaliu - 17 iulie 

[Sursa foto: meteoromania.ro]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si