Până acum, în Grecia au sosit echipaje formate din 80 de pompieri salvatori care au fost distribuiți în zonele afectate de incendiile de vegetație și au început acțiunile de lichidare a focului și de limitare a răspândirii flăcărilor.

Grecia, suplimentată cu încă 50 de pompieri români pentru lichidarea incendiilor

Vineri au pornit spre Republica Elenă încă 50 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor subordonate pentru stingerea incendiilor de vegetație.

Pompierii salvatori se deplasează pe cale terestră și au alături patru autospeciale de stins incendii de pădure, trei cisterne a câte 10 mii de litri, un autoturism 4x4 și o tabără mobilă pentru cazare.

Citește și: Incendii Grecia 2023. Imagini din infernul de la Marea Mediterană. "Urmează trei zile dificile"- GALERIE FOTO

Ulterior, hotărârea a fost aprobată de CNSU în contextul monitorizării atente a situației provocate de incendiile de vegetație din Grecia și solicitarea de asistență internațională a autorităților din Grecia prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, precum şi cu informarea prealabilă a preşedintelui României, Klaus Iohannis. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Misiunea externă de sprijin se realizează prin Mecanismul European de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, unde Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit

din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională”, a informat Executivul. 

Citește și: VIDEO- A patra zi de incendii puternice în Grecia. Cea mai grea luptă cu flăcările a fost în Rodos „Condiţiile rămân dificile”

Pe teritoriul Greciei au intervenit până acum 80 de pompieri salvatori care au fost distribuiți în zonele afectate de incendiile de vegetație și care au început misiunile de lichidare a focului, potrivit comunicatului Guvernului.

Codul roșu de caniculă și pericolul de incendii din Grecia a fost prelungit. MAE transmite o atenționare pentru românii care pleacă în vacanță în această țară

Ministerul Afacerilor Externe a informat cetățenii români care se află sau merg în Grecia că Serviciul local de Meteorologie a anunțat un cod roșu de caniculă care va fi valabil în perioada 20-27 iulie 2023, cu temperaturi care pot ajunge până la 44 de grade Celsius. De asemenea, riscul de incendii de vegetație în Republica Elenă este ridicat din cauza temperaturilor caniculare.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie (EMY) a prognozat un cod roșu de caniculă pentru intervalul 20- 27 iulie 2023, cu temperaturi extreme, de până la 44 grade Celsius, iar pe alocuri mai ridicate, potrivit comunicatului MAE.

Citește și: Incendii Grecia 2023. Insula îndrăgită de români, cuprinsă de flăcări. Hotel evacuat- LIVE TEXT

Reprezentanții MAE au explicat că valul de căldură extremă va afecta întreaga Grecie și va fi însoțit de vânt putenic, motiv pentru care se va menține gradul ridicat de risc în ceea ce privește producerea incendiilor de vegetație, context în care Ministerul pentru Crize Climatice și Protecția Cetățeanului elen a emis un nou avertisment privind nivelul ridicat al pericolului apariției focarelor de incendiu (gradul 4 din 5).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si