După o ninsoare abundentă, terasele cabanelor din masivul Postăvarul au fost acoperite de omăt. Pentru că temperaturile au coborât sub pragul înghețului, administratorii domeniului schiabil au testat și tunurile care produc zăpadă artificială.

Citește și: Atenționare meteorologică ANM: Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol, în acest weekend

Iarnă în toată regula a fost și pe Transfăgărășan. La cota 2000, maximele nu au depășit -4 grade Celsius.

„Iarna și-a intrat în drepturi, aici la Bâlea Lac, la 2034 de metri,  după cum se vede și lacul a înghețat.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Zăpadă măsoară aici 10 cm, spre bucuria turiștilor care au avut ocazia să o admire de la înălțime, într-o plimbare cu telegondola.

La Rânca, drumarii au scos utilajele de deszăpezire

În același timp, la Rânca, drumarii au scos utilajele de deszăpezire.  Rețelele de socializare au fost împânzite de imagini cu ninsoarea din noiembrie.

Valul de ninsori a ajuns și în vestul țării.

În Caraș Severin, dar și în Hunedoara, ninsorile din ultimele ore au transformat peisajul în unul desprins din povești. Zăpadă s-a așternut și în județele Mehedinți sau Maramureș.

Potrivit meteorologilor, urmează ca iarna să își intre oficial în drepturi.

Iris Răducanu, meteorolog: „Pentru ziua de mâine, ne așteptăm la precipitații predominant sub formă de ninsoare în sud-estul Transilvaniei și în mare parte din Moldova, la munte, iar în celelalte zone din țară ne așteptăm mai ales la ploi ,dar spre seară și noaptea nu este exclus ca trecător pe arii restrânse să fie și

niște fulgi de nea și prin restul zonelor, inclusiv în București.”

Potrivit prognozei, vremea de iarnă va continua pe parcursul weekend-ului, iar specialiștii spun că în zonele înalte de munte urmează să se depună un nou strat de omăt, peste cel deja existent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si