Meteorologii anunta ca urmeaza a se inregistra cantitati de precipitatii de pot depasi 60 de litri pe metru patrat. Specialistii spun ca in cea mai mare parte a Moldovei, local in estul si in sud-estul Transilvaniei, in Maramures si in nordul Munteniei si al Olteniei vor fi perioade in care va ploua insemnat cantitativ, dar va continua sa ploua pana sambata in majoritatea zonelor tarii.

Potrivit meteorologilor, pana vineri la ora 21.00, sunt sub cod galben de ploi abundente 19 judete- Maramures, Bistrita-Nasaud,  Suceava, Botosani, Mures, Harghita, Neamt, Iasi, bacau, Brasov, Covasna, Vrancea, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova si Buzau.

in acest interval, in cea mai mare parte a Moldovei, local in estul si in sud-estul Transilvaniei, in Maramures si in nordul Munteniei si al Olteniei vor fi perioade in care va ploua insemnat cantitativ.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Prin acumulare sau in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de 20-30 l/mp si pe arii restranse 50-60 l/mp”, spun meteorologii.

Potrivit acestora, va continua sa ploua in majoritatea regiunilor pana sambata, temporar insemnat cantitativ.

Totodata, hidrologii au emis avertizari cod galben si cod portocaliu valabile in urmatoarele zile in zeci de judete.

Sunt vizate bazinele hidrografice Tisa, Viseu, Iza, Tur, Lapus, Somesul Mare, Mures, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, Cӑlmӑtui (ABA Arges-Vedea), Vedea, Arges, Ialomita, Cӑlmӑtui (ABA Buzӑu-Ialomita), Siret, Prut si raurile din Dobrogea si afluentii acestora.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si