România va intra sub cod galben și portocaliu de vânt, viscol puternic și ninsori. Furtuna Pia ajunge în România după ce a lovit mai multe țări din Europa!

„E vorba de influențe periferice, pentru că această furtună formată în nord deja și-a pierdut o parte din energie. Au fost efecte foarte serioase în Marea Britanie, în Olanda, în Danemarca și, în general, în partea de nord a Europei.

Simțim și noi efectele la trecerea acestui sistem și deja există atenționări și avertizări în zona de munte. Acolo se simt efectele cel mai puternic, vânt, ninsori, vântul foarte puternic va fi prezent în mare parte din țară, dar evident că valorile cele mai mari ale vitezei vântului vor fi tot în zona montană”, a declarat Roxana Bojariu, la Digi24.

Efectele se vor resimți mai puternic în special în zonele montane.

Citește și: VIDEO- Patinoar modern, inaugurat într-o comună din Cluj. Oamenii îl pot folosi în orice perioadă a anului

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

România, sub cod galben și portocaliu de vânt, viscol puternic și ninsori! Furtuna Pia lovește România!

România, sub cod galben și portocaliu de vânt, viscol puternic și ninsori! Furtuna Pia lovește România!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

„E vorba de aceste câteva zile, până duminică, când încă vom avea manifestări ale trecerii ciclonului nord-atlantic. Va fi ceva deosebit mai ales în zona montană și evident că vom avea intensificări de vânt peste tot în țară, dar nu va lovi cu puterea cu care a lovit nordul Europei și ne influențează doar cu periferia sa. Zonele în care vom avea inclusiv precipitații vor fi mai ales cele de munte și de nord, nord-vest.

Vântul va provoca efecte în toată țara, intensificări ale vântului, care pot să atingă în zone mai joase din țara 65 de km/h sau poate 80 km/h în unele zone”, a mai completat Bojariu, potrivit sursei citate anterior.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun. Temperaturi neobișnuite pentru perioada sărbătorilor

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

România, sub cod galben și portocaliu de vânt, viscol puternic și ninsori! Furtuna Pia lovește România!

România, sub cod galben și portocaliu de vânt, viscol puternic și ninsori! Furtuna Pia lovește România!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Încălzire accentuată după furtuna Pia

Climatologul a explicat că după valul de aer rece care va veni România va trece de la o extremă la alta și vremea se va încălzi.

„Vom avea o încălzire foarte accentuată și până la urmă încălzirea aceasta este un fenomen extrem. Fluctuațiile sunt normale, însă amplitudinea lor este din ce în ce mai mare și contrastele sunt mari, trecerile sunt destul de rapide. Toate aceste lucruri pot fi explicate prin cantitatea sporită de energie care rămâne în sistem ca urmare a încalzirii globale și atunci manifestările de vreme, altfel obișnuite pentru locul și timpul din an în care ne aflăm, sunt alimentate cu o cantitate mai mare de energie și manifestările sunt într-un grad mai mare de severitate”, a mai adăugat Roxana Bojariu.



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si