Valul de aer cald aduce temperaturi greu de suportat, iar specialiștii emit mai multe avetizări pentru a alerta populația. În această dimineață au intrat în vigoare un cod galben și portocaliu de temperaturi extreme.

Citește și: VIDEO- Canicula, o adevărată provocare pentru cei care lucrează afară

„Temperaturile maxime vor depăși 38-39 de grade”

Alexandra Cosman, reporter Kanal D: „La ce să ne așteptăm în aceste zile?”

Florinela Georgescu, director executiv ANM:   „Ne așteptăm să fie în continuare foarte cald, este ceea ce numim un val de căldură. Mai multe zile la rând cu temperaturi foarte ridicate. Când vorbim de cod portocaliu înseamnă că ne așteptăm ca în zonele vizate, temperaturile maxime să depășească 38-39 de grade și să ajungă la 40-41 de grade. Este puțin probabil să atingem 41 de grade. Pentru zilele viitoare, valul de căldură se va restrânge spre regiunile sudice. Va rămâne, mâine, la fel de puternic în sud. În schimb, în restul teritoriului, mai ales în regiunile nordice, centrale, vor fi și perioade cu instabilitatea atmosferică.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Alexandra Cosman, reporter Kanal D: „Ce zone sunt afectate de acest val de căldură?”

Florinela Georgescu, director executiv ANM: „Cele mai afectate sunt Oltenia, mare parte a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei, Banatul, Crișana. Temperaturile ridicate le resimțim peste tot în țară. În toate regiunile avem o creștere cu cel puțin 8-10 grade.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si