Delegația austriacă a votat pro aderării la spațiul Schengen. Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat că manifestul a fost adoptat în unanimitate, la Congresul PPE de la București.

Ce cuprinde manifestul?

Acest mesaj a fost postat pe pagina de Facebook.

"BREAKING NEWS: Surpriză la Congresul Partidului Popular European de la București. Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen.

Manifestul a fost adoptat în unanimitate. Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen”, a scris Siegfried Mureșan.

România aderare Schengen

Imagine reprezentativă pentru spațiul Schengen.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Cornel Dinicu, noi probleme! Motivul pentru care patronul de la Ferma Dacilor este refuzat de taximetriști

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În document se precizează clar că România și Bulgaria trebuie să fie admise total în spațiul Schengen, iar controalele să fie eliminate.

"Manifestul electoral votat mai devreme, care va sta la baza programului politic al Partidului Național Liberal, cuprinde următorul paragraf: Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil", a

mai precizat europarlamentarul.

România aderare Schengen

Imagine reprezentativă pentru spațiul Schengen.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: București, centrul Europei politice pentru două zile. Ce funcție europeană i se pregătește lui Klaus Iohannis?

Premierul Marcel Ciolacu are programată, joi, o întrevedere cu cancelarul austriac, Karl Nehammer, care s-a opus aderării României la Spațiul Schengen. De asemenea, Marcel Ciolacu se vede și cu prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, iar de la ora 11.00

cu omologul polonez, Donald Tusk. Cancelarul austriac va fi primit, joi, și de președintele Klaus Iohannis.

Reprezentanții Partidului Popular European (PPE), din care face parte și ÖVP, s-au reunit pentru două zile, miercuri și joi, la București, pentru a-și alege candidatul la președinția Comisiei Europene și pentru a-și adopta programul electoral.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si