Vremea pare să se încălzească pentru această perioadă, atunci când meteorologii anunță temperaturi ridicate pentru data de 16 mai. Veștile nu sunt îmbucurătoare, asta pentru că temperaturile extrem de ridicate ale zilei vin și cu furtuni violente. Un ciclon din Marea Mediterană va aduce ploi puternice însoțite de tunete și fulgere și nu este exclus să apară și grindina.

Citește și: EXCLUSIV: Cum va fi vremea în următoarea perioadă/ Meteorolog: ”Vorbim de maxime, la nivel național între 20 și 26 de grade”

Vremea se va răci de miercuri, 17 mai

"Instabilitatea atmosferică va fi în creștere și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice, ziua local în regiunile intracarpatice, precum și în zonele de munte, iar spre seară și noaptea pe arii extinse îndeosebi în jumătatea de sud-vest a teritoriului. Pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Citește și: Cod galben de vânt puternic pentru trei județe din țară

Vântul va continua să prezinte intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și în sudul Banatului în general cu viteze de 60-70 de km/h, local și temporar în sud, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 28 grade Celsius, cu valori mai scăzute pe litoral până spre 18 grade Celsius, iar cele minime se vor situa în general între 7 și 15 grade Celsius.

Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață", anunță ANM. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Vremea rea face prăpăd în țară. Ninsori, grindină și vijelii în următoarele zile

Temperaturile în Capitală vor ajunge până la 26 de grade Celsius, iar minima se va încadra între 11 și 13 grade Celsius, iar cerul va prezenta înnorări. Vremea se va strica de miercuri, atunci când se vor înregistra averse cu caracter torențial, posibil însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. 

Cod galben de vânt puternic pentru trei județe din țară

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt puternic pentru trei județe din România. Rafalele de vânt vor atinge 60-70 de kilometri pe oră.

Avertizarea va fi  valabilă până la ora 9:00.

Citește și:  Transfăgărășanul este în plină deszăpezire. Stratul de zăpadă măsoară peste 6 metri

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Vor fi vizate Județul Caraş-Severin; Județul Arad: localitatea Șiria; Județul Bihor: Beiuș, Ștei, Buntești, Pietroasa, Finiș, Lunca, Drăgănești, Cociuba Mare, Rieni, Șoimi, Remetea, Vașcău, Olcea, Câmpani, Curățele, Budureasa, Uileacu de Beiuș, Cărpinet, Răbăgani, Nucet, Tărcaia, Căbești, Căpâlna, Lazuri de Beiuș, Criștioru de Jos și Pocola. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si