Sud estul României va fi afectat de ciclonul mediteranian, iar fenomele extreme se vor extinde și în restul țării. În cursul zilei de joi urmează o ușoară încălzire, temperaturile fiind înregistratecu o creștere semnificativă.

Citește și: Cod galben de descărcări electrice şi grindină în judeţul Satu Mare

Vântul va prezenta intensificări în partea de est și sud est a țării, dar și în zona montană înaltă, viteza ajungând până la 45-55 km/h.

Ploile se vor instala în aproape toată țara, urmând ca de sâmbătă vremea să între în normal.

Citește și: Inundațiile au făcut ravagii într-o comună din județul Iași

Cod galben de descărcări electrice şi grindină în judeţul Satu Mare

Meteorologii nu vin cu vești bune pentru credincioși în Vinerea Mare. Aceștia au emis o avertizare cod galben de descărcări electrice şi grindină în judeţul Satu Mare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Astăzi, vremea se va menține caldă în sud și în est, în timp ce în restul țării vor fi  valori de temperatură apropiate de cele normale. Însă meteorologii nu vin cu vești bune pentru nord-vestul țării.

Meteorologii au anunțat cod galben de vreme rea în nord-vestul țării

Meteorologii au emis un  cod galben de descărcări electrice și grindină, avertizarea fiind valabilă în judeţul Satu Mare pentru zonele Tăşnad, Ardud, Supur, Moftin, Beltiug, Acâş, Doba, Căuaş, Cehal, Terebeşti, Craidorolţ, Săcăşeni.  

Citește și:  Sute de oameni au rămas blocați pe Aeroportul Otopeni după ce cursele unei companii aeriene au fost amânate

Potrivit ANM, codul galben este valabil până sâmbătă, ora 14.30. 

Inundațiile au făcut ravagii într-o comună din județul Iași

Un râu din județul Iași a ieșit din matcă, fiind inundate 40 de hectare de păşune din comuna Şipote. Inundațiile au afectat și un drum comunal, dar și un pod.

Potrivit prefectului Bogdan Cojocaru,  râul Miletin și-a ieșit din matcă  în urma topirii zăpezii, fiind inundate aproximativ 40 de hectare de pășune.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  Un pod din Galați este pe punctul de a se prăbuși

”Autorităţile locale au cerut încă din anul 2018 intervenţii în albia râului. Şi anul trecut am fost în zonă şi am solicitat efectuarea unor lucrări de decolmatare a râului Miletin pentru a se creşte capacitatea de preluare a apei, dar aceste intervenţii nu au fost efectuate. Vom relua aceste demersuri alături de autorităţile locale. Acolo

există un risc de inundaţii care poate fi diminuat printr-o serie de lucrări în albia râului aflat în responsabilitatea Administraţiei Bazinale de Apă Prut – Bârlad”, a declarat prefectul Iaşiului, Bogdan Cojocaru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si