România va fi lovită de un val de caniculă în cursul zilei de azi. Temperaturile vor fi ridicate în mare parte a țării, dar sunt așteptate și fenomene extreme. Ne confruntăm cu un val de căldură ce va depăși temperatura de 30 de grade, iar disconfortul termic este accentuat toată țara. 

Citește și: VIDEO- Sudul Europei, sub caniculă extremă. După Cerberus, urmează fenomenul Charon

În Transilvania, Crișana și Banat, vremea va fi foarte caldă, cu temperaturi de până la 39 de grade, iar indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În următoarele zile sunt așteptate furtuni puternice.  

Citește și: Valul de caniculă Cleon se apropie de noi

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vremea în Moldova și Dobrogea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi foarte ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua pe arii restrânse în sud-est. În Muntenia și Oltenia, temperaturile vor trece peste 41 de grade, iar disconfortul termic va fi extrem de ridicat. În capitală, astăzi ne așteaptă o vreme caniculară.

Citește și: Cel puțin 500 de persoane au fost evacuate din Insula Palma, după un amplu incendiu de vegetație

Disconfortul termic se va menține extrem de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Și la munte vremea se menține caldă, cerul va fi variabil, temperaturile ajung până la 30 de grade, iar izolat vor fi furtuni cu grindină. 

Citește și: Codul roșu de caniculă, prelungit în Europa! Țările europene ard sub temperaturile verii

Codul roșu de caniculă, prelungit în Europa! Țările europene ard sub temperaturile verii

Avertizările meteo Cod roșu și Cod portocaliu au fost prelungite în mai multe țări din Europa, până luni, 17 iulie 2023.

Temperaturile ridicate și-au pus amprenta asupra mai multor țări din Europa, iar alertele meteo de cod roșu de caniculă au fost prelungite până luni, 17 iulie 2023.

Apa Mării Mediterane „fierbe” la temperaturi 29...31 grade în zona Italiei. Sunt valori cu 5-6 grade peste normalul perioadei. 

Citește și: Alertă de vijelii extreme, cu rafale de până la 100 km/h. 23 de județe și București, sub avertizare Cod galben în următoarele patru zile

 

  • 45 de grade în Turcia (Antalya min 32 max 44)
  • 44.6 grade în Cipru
  • 44.2 grade în Creta, Grecia
  • 43.0 de grade în Italia, Mineo
  • 38.8 grade în Germania
  • 38.6 grade în Cehia

Meteorologii au emis avertizări Cod galben şi portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, pentru toată ţara, începând de duminică. Luni, valul de căldură se va intensifica.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si