Guvernul României intenționează să scoată la export contra-cost cantitatea de vaccinuri AstraZeneca pe care țara noastră nu le mai utilizează din cauza refuzului românilor de a se vaccina cu serul companiei anglo-suedeze, după scandalurile repetate legate de posibile efecte trombotice.

Citeste si: Un medic din Austria a vaccinat 59 de oameni cu aceeași seringă

Dozele de vaccin AstraZeneca, vândute sau donate

În acest moment, în stocurile din România se află circa un milion de doze de vaccinuri împotriva COVID-19, iar în cursul zilei de luni vor mai sosi în ţară încă un milon de doze Pfizer.

Valeriu Gheorghiță a precizat dumincă seara că vaccinurile de la AstraZeneca vor fi revândute, fie donate, având în vedere că se observă o scădere a numărului de persoane care doresc acest vaccin, transmite News.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: O tranşă record de vaccinuri Pfizer ajunge luni în România

Valeriu Gheorghiță: Este un trend la nivel european

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a precizat că se va apela la un mecanism de vânzare, dar și la sistemul de donare și "e foarte probabil că așa se va întâmpla, vor fi o parte donate, o parte revândute”.

 „Adresabilitatea pentru acest vaccin a scăzut foarte mult, este cumva un trend care se regăsește la nivel european. Tocmai de aceea, la nivel european se pregătește un mecanism, pe de o parte de donație prin mecanismul COVAX, sau de revânzare către state terțe. Inclusiv în România se pregătește acest mecanism de revânzare sau de donație și e foarte probabil că așa se va întâmpla, vor fi o parte donate, o parte revândute”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Citeste si: Țara care ar putea face vaccinarea anti-COVID obligatorie  

Valriu Gheorghiță, implicat în campania de vaccinare[Sursa foto: RoVaccinare]

În ceea ce priveşte cererea tot mai mică pentru serul de la AstraZeneca, Valeriu Gheorghiţă a explicat că urmează să mai primim 500.000 de doze de vaccin.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si