Situația controversată în mediul online, după ce o româncă a vorbit despre diferențele de trai din America și România.

Într-un clip postat pe rețelele de socializare, femeia, stabilită de ani buni în Statele Unite ale Americii, întrebată ce țară ar alege pentru o viață bună din toate punctele de vedere, a stârnit vâlvă printre internauți.

Citește și: VIDEO „Am venit acasă să ne facem și noi ceva” Românii se întorc acasă din străinătate să își construiască case. Investesc fiecare bănuț în renovarea sau chiar ridicarea locuințelor din țara natală

Românca stabilită în SUA, nu mai vrea să audă de România

Și asta pentru că ea spune că peste Ocean a găsit ce căuta și și-a îndeplinit visul. Din punctul său de vedere, având și un noroc chior în trecut, America este o țară care-ți poate face viața mai bună, care-ți îndeplinește visuri și pe care ar alege-o din nou și din nou, ori de câte ori ar fi nevoie.

„Am plecat în America pentru că am avut un noroc enorm, am făcut rost de o bursă și în același timp am avut un prieten care mi-a pus de loteria vizelor și mi-au ieșit ambele și am plecat. Este foarte real visul american și l-aș începe încă o dată din nou și din nou”, a spus româncă.

Mai mult decât atât, ea nici nu poate compara traiul, din punct de vedere financiar, din România, cu cel din State.

Spune că nu există o discrepanță mai mare și că aici lucrurile nu stau deloc bine.

„La nivel de salariu nici nu se pune problema”, a spus ea.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un asteroid gigantic se apropie de Pământ cu 31.933 km/h. Ce se va întâmpla marți- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Tocmai de aceea, având un alt fel de a trăi și văzând că se poate, româncă spune că își dorește ca tinerii din țara noastră să aibă parte de un nou început, de cineva care să le construiască o țară ca afară.

„Ca și om plecat în afară mi-aș dori pentru tinerii de aici un om care să organizeze totul din temelie, absolut tot”, a mai spus femeia.

Căci pentru ea România este acum doar o destinație de pe harta lumii. Acasă este America, acolo unde abia așteaptă să se întoarcă, catalogând-o a fi un loc sigur, care oferă educație, bani și oportunități.

„Sinceră să fiu, abia aștept să plec. Din punctul meu de vedere, America încă este o țară sigură. Pentru cineva care trăiește de o grămadă de ani acolo și se educă acolo, este ok”, a spus ea.

Lucruri pe care ea aici nu le-a întâlnit, ci dimpotrivă. De când se află în România, a rămas și fără telefon. I-a fost furat mobilul chiar din buzunar, pe stradă.

„Mi-au mai rămas doar căștile”, spunea femeia.

Citeste si: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Adrianei Iliescu, Eliza, este o tânără în toată firea. Cum arată la 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Un spaniol, șocat de salariile din România: "Abia acum înțeleg"

Declarațiile și comparațiile ai nu au rămas fără replică. Cei care au văzut clipul ajuns viral, s-au împărțit în două categorii.

Unii îi dau dreptate româncei și pun America pe un piedestal, în timp ce alții cred că nici acolo nu sunt, așa cum spune o vorbă mai veche, câinii cu covrigi în coadă. Ba chiar consideră că pericolul acolo e la tot pasul, doar că ea nu a simțit asta fiind un caz fericit și rar.

„America nu mai este ce a fost, dar poate doamna o duce bine acolo. Oricum, este foarte greu și la ei. În Canada este și mai greu” , / „În ce America trăiește ea? Induce lumea în eroare... și dacă vorbim de substanțe interzise, duduie? Ferentari e fix nimic... doar pentru că ea, probabi,l a avut un loz câștigător, nu e valabil pentru toți”/ „Este real ce spune! Am trait acolo, totul e simplificat! Păcat că nu am luat exemplu!”, sunt câteva dintre reacțiile celor din mediul online.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si