Posibilitatea ca românii să poată intra în SUA fără viză este un subiect din ce în ce mai discutat. Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite în România, spune că s-au făcut progrese considerabile în ceea ce privește integrarea României în programul Visa Waiver.

Chiar și în aceste condiții, oficialul SUA se ferește să acorde garanții în acest sens.

Kathleen Ann Kavalec, ambasadoare sua, fara viza in sua

Kathleen Ann Kavalec

[Sursa foto: Ambasada SUA în România ]

„Cred că facem progrese în campania noastră care are ca scop încercarea de a aduce România în programul Visa Waiver.

Au fost progrese în ceea ce priveşte acordurile care trebuie să fie semnate şi, de asemenea, am văzut că numărul de refuzuri scade. Rata de refuz este o chestiune-cheie în ceea ce priveşte calculele, dar nu e o chestiune politică, ci doar una legată de cifre, iar modul în care o putem rezolva este să avem mai multe cereri.(...) Pe scurt, cred că facem progrese, dar nu există garanţii. Aşa cum am spus, este o chestiune de cifre, până la urmă. Sper să ajungem acolo, dar nu aş vrea să fac previziuni. O să vedem în ce stadiu vom fi la finalul acestui an. Eu aş vrea ca acest lucru să se întâmple cât mai curând, dar vom vedea”, a spus Kathleen Ann Kavalec, pentru Antena 3 CNN.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Lege cerută de urgență de șeful Armatei în privința pregătirii populației pentru război! „Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Europa, trebuie să se îngrijoreze”. Marcel Ciolacu răspunde: „Haideți să fim liniștiți”

În ceea ce privește o dată exactă din care românii nu vor mai avea nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite, ambasadoarea SUA în România spune că la finalul anului se va afla cu exactitate dacă țara noastră a îndeplinit sau nu targetul necesar. 

„Noi măsurăm an de an. O dată pe an, analizăm situaţia din acel an. Acea perioadă se încheie în octombrie, dar durează o vreme până ce analizăm datele, aşa că, până la finalul anului, ar trebui să ştim dacă am atins targetul sau nu. Eu sper să reuşim, pentru asta lucrăm şi de aceea avem nevoie de mai multe reînnoiri de vize, mai ales în aplicaţii. Deci, toţi cei care ne privesc şi vor să ne ajute să atingem această ţintă, vă rog, faceţi această cerere pentru a face parte din acest program care vă permite să staţi în Statele Unite fără viză timp de cred 90 de zile.

Şi chiar şi atunci când România va intra în acest program, aceste vize vor fi în continuare valabile şi vor putea fi folosite, aşa că merită să o faceţi şi le suntem recunoscători românilor care ne-au ajutat cerând viză. Am cunoscut foarte mulţi români deosebiţi care au venit să ne ajute să promovăm acest program”, a mai spus ambasadoarea SUA în România, conform aceleiași surse.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Coreea de Nord, primele exerciții militare nucleare din istorie. Kim Jong-un, cu degetul pe "butonul roșu"

Kathleen Ann Kavalec, ambasadoare sua, fara viza in sua

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România

[Sursa foto: Captură YouTube]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si