In articol:
- Consumatorii au primit deja notificări cu privire la deconectare
- Consumatorii pot depunde un dosar pentru spor de putere
În fiecare contract semnat cu furnizorul, fiecare consumator casnic dispune de o putere maximă aprobată, cuprinsă, de regulă, între 3,5 și 6 kilowați. Perioada de pandemie și telemunca a crescut consumul de energie în foarte multe locuințe, iar persoanele care țin permanent electrocasnicele în priză ar putea fi deconectate.
Citeste si: Prețuri imense la energia electrică de la 1 ianuarie 2022! Anunțul făcut de furnizori
Consumatorii au primit deja notificări cu privire la deconectare
Mulți consumatori din Giurgiu și Ilfov au primit deja notificare cum că ar putea fi deconectați temporar. Furnizorii spun că este ca o măsură de precauție, fiind evitate suprasolicitările din rețea și chiar incendiile.
"Dacă ne aflăm într-o situaţie în care nu putem reduce consumul, şi acestea sunt situaţii excepţionale, se merge pe opţiunea de a solicita un spor de putere", spune Cristina Păun, consultant în domeniul energetic.
Citeste si: Un copac a căzut pe firele electrice în curte la Spitalul de Psihiatrie din Târgu Mureş
Consumatorii pot depunde un dosar pentru spor de putere
Sporul de putere înseamnă și o sumă în plus achitată, iar consumatorii trebuie să depună un dosar către furnizorii de energie electrică și să plătească în plus suma de 65 de lei.
Pentru a evita un consum inutil, se recomandă a nu fi folosite dispozitive de încălzire a locuinței sau boilere electrice în același timp.
Citeste si: Cum să te asiguri că facturile la gaz și curent reflectă mereu consumul real