Deputatul USR Tudor Pop a depus acest proiect din cauză că jocurile de noroc ar duce la dependență și chiar la suicid, mai ales în zonele rurale.

Fără păcănele în localitățile mici și la parterele blocurilor din orașele mari

Conform Mediafax, deputatul a explicat scopul proiectului: „ Avem un stat slab care i-a lăsat pe cei mai vulnerabili dintre noi în mâinile lacome ale operatorilor de jocuri de noroc.

Din cauza asta avem, pe de o parte, zeci de mii de victime, de oameni dependenți, ruinați și în prag de suicid, în special în zonele mai sărace, rurale. De cealaltă parte, avem operatori economici care fac profituri de miliarde de lei, care s-au extins până și în cele mai uitate sate din țară și care au deschis săli de jocuri în lanț, la fiecare parter de bloc, în mediul urban. Trebuie să facem sălile de jocuri de noroc mai puțin accesibile, trebuie să le scoatem din zonele rurale, de la parterul blocurilor, din mentalul colectiv. Avem nevoie de un proiect legislativ care să limiteze accesul la sălile de jocuri de noroc, urgent. Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta".

Citește și: VIDEO- Gospodăriile de la sate pot deschide puncte gastronomice locale

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Câți bani a câștigat o femeie care a reciclat PET-urile pelerinilor de la Sf. Parascheva- antena3.ro

Citeste si: Câți bani a reușit să facă o femeie care a reciclat sute de PET-uri de la Pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Primăria din Brașov vrea să amenajeze cantine noi pentru elevi

Scopul proiectului

Proiectul impus de deputatul USR completează OUG 77/2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc în sensul introducerii unor noi criterii pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc. 

Citește și: Proteste pe un drum județean din Gorj. Șoferii nu mai suportă starea drumului

Așadar, proiectul are ca scop interzicerea sălilor de joc din clădirile rezidențiale sau din clădirile cu destinație mixtă (parterul blocului), dar și în spațiile în care se află la mai puțin 300 de metri de o altă sală de jocuri de noroc.

În plus, proiectul prevede interzicerea jocurilor de noroc și în localitățile cu populație mai mică de 5.000 de locuitori.

Citește și: VIDEO- Proteste violente în Franța după ce Guvernul a decis mărirea vârstei de pensionare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si