Close sidebar
Close sidebar

Românii ar trebui să renunțe la plata cash și să utilizeze cardul: „Nu mai există nicio variantă!”

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, vine cu o recomandare în rândul celor care încă mai plătesc cu bani lichizi. Sfatul său este ca, atât cât se poate, cardul bancar să fie folosit la cumpărături, astfel încât sumele să poată fi fiscalizate.

Laura Macovei,

Românii ar trebui să renunțe la plata cash și să utilizeze cardul: „Nu mai există nicio variantă!”

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Legea prevede clar, trebuie să bată în casă orice produs pe care îl comercializează şi să ofere bonul celui care face cumpărătura. Mulți nu cer acest bon. Eu recomand şi eu asta fac de foarte mulți ani, plătesc cu cardul şi atunci știu foarte clar că în momentul în care am plătit cu cardul suma intră în contul bancar şi trebuie să fie fiscalizată, nu mai există nicio altă variantă ”, a declarat Lucian Heiuş, potrivit Digi24.

Toate casele de marcat din România ar trebui logate la serverele ANAF

Avem la ora actuală 598.000 de case de marcat care sunt deja logate la serverele ANAF-ului. Cred că sunt în România cam 620.000 de case de marcat. Ne apropiem încet-încet să logăm cam toate casele de marcat.

Așteptăm să se termine şi o aplicație care să ne permită să navigăm în aceste case de marcat ca să vedem la ce oră, ce bonuri au bătut, să vedem dacă sunt încasări fluctuante sau continue așa cum ar fi normal ”.

Act de responsabilitate

ANAF vrea sa colecteze 16 miliarde de lei în 2022. Vor fi controale în țară. Fiscul din România trebuie să facă ceea de face fiscul de oriunde in lume.

Trebuie să verificam veniturile persoanelor fizice și modul cum le-au obținut. Vom începe de la cel mai mare contribuabil până la cel mai mic. 60 de echipe de control vor face aceste controale. 

Citeste si: VIDEO- Cerșetorii nu mai vor să primească mărunțiș. Aceștia spun că au nevoie de cel puțin 2 lei

Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

Am dat o sarcină direcției generale de control venituri persoane fizice să facă o analiză de risc și am pornit de la 20 de milioane de CNP-uri. Făcându-se această analiză de risc am constatat cu stupoare și cu revoltă că 561.000

de persoane au acumulat în 2016-2019 o diferență între veniturile estimate de noi și cele declarate și impozitate de 20 miliarde euro. 

Citeste si: VIDEO- Guvernul va compensa la pompă prețul la motorină și benzină pentru trei luni

Am văzut ce bunuri mobile și imobile s-au achiziționat de fiecare persoană în parte, cum au evoluat sumele în conturile bancare, cu ce sume și-au creditat propriile societăți, cu ce sume și-au majorat capitalurile la societățile pe care le au și ce cheltuieli au putut să angajeze”, a concluzionat acesta.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI