Jumătate dintre români recunosc că ajung să achiziționeze produse care nu se aflau inițial pe lista de cumpărături. Specialiștii spun că acesta este unul dintre motivele pentru care nu ne ajung banii de la un salariu la altul.

7 din 10 români spun că au cheltuit bani pe produse de care nu aveau nevoie doar pentru că erau la ofertă.

Cumpărăturile impulsive ne sărăcesc

Giulia se numără printre ei. Tânăra spune că achizițiile impulsive sunt de vină pentru faptul că nu prea îi ajung banii.

„Mă duc să cumpăr un cadou pentru cineva și mă trezesc că îmi iau și mie ceva. Fac asta destul de des. Nu este bine pentru că este inflație”, spune Giulia.

Citește și: VIDEO- S-a dat startul ofertelor de Black Friday. Ce cumpără românii la promoții?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

50% dintre oameni recunosc că nu se țin de listă niciodată, mai ales dacă sunt puși în fața unei promoții greu de refuzat.

„Când mă duc să cumpăr haine mă duc să mi le iau, cu un plan stabilit. Uneori cedez tentației și iau ceva ce nu era notat pe listă”, spune cineva.

Cumpărăm lucruri pe care nu le folosim. Expert: „Trebuie să prioritizăm cheltuielile”

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Așa ajungem să cheltuim bani în neștire după care plângem mai apoi. Același sondaj spune că 2 din 3 români au cumpărat produse pe care nu le-au folosit niciodată.

Reporter: „Ați cumpărat vreodată ceva ce nu ați folosit niciodată?”

Persoană: „Da,da. Haine! Încă am unele cu eticheta în dulap...”

Pentru aceste dorințe de moment ajungem să ne îndatorăm o viață. 37% dintre cumpărători spun că au luat pe datorie ceea ce voiau.

„Datoria e ca râia...”, mai spune cineva.

Citește și: Black Friday 2023. Avertismentul ANPC legat de reducerile din aceste zile. La ce trebuie să fim foarte atenți

„Putem să ne gestionăm mai bine banii dacă suntem atenți la cum prioritizăm cheltuielile. Avem nevoie de un răgaz în care să decidem dacă ce vrem să cumpărăm e o nevoie sau o dorință pe care o putem amâna. E momentul de chibzuință”, spune Mihuț Năstăsache, manager de comunicare al unui IFN.

Aceleași date arată că 4 din 10 români regretă că nu au un fond de urgență, adică bani economisiți cât să le acopere cheltuielile pentru 3 luni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si