Close sidebar
Close sidebar

Romanii au cheltuit 7 milioane si jumatate de euro in minivacanta de Rusalii

Tot ce stiam despre pregatirea unei vacante este dat peste cap de experienta ultimelor luni. Cine vrea sa mearga la plaja si opteaza pentru o oferta last minute are sanse mari sa ramana cu buza umflata.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Banii au fost vedeta acestui mini-concediu. Romanii au cheltuit 7 milioane si jumatate de euro. Adica peste 33 de milioane de lei.

Ati auzit bine: 7, 5 milioane de euro in doar 5 zile. Unde au ajuns acesti bani?

Razvan Pascu, consultant in turism: Statiunile Mamaia si Vama Veche au fost principalele solicitate. Vama Veche a fost ocupata in proportie de aproape suta la suta si Mamaia 80 la suta.
 

Hotelierii si patronii de baruri si restaurante au avut cele mai mari incasari. Pe plaja, bilantul se face acum in pahare sparte sau ratacite.

50 de mii de turisti au fost zilele trecute pe litoral. Familiile au evitat Vama Veche si Mamaia, cele mai scumpe statiuni. Venus, spre exemplu, s-a dovedit o alegere mai inteleapta din punct de vedere financiar.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Delta Dunarii a fost ocupata cu 2 saptamani inainte de mini-vacanta de Rusalii. Preturile piperate, demne de un city-break in afara tarii nu i-au speriat pe oameni. 200 de mii de euro s-au cheltuit in pensiunile din Delta. La munte, statiunile de Valea Prahovei au atras cei mai multi turisti.

Razvan Pascu, consultant in turism: In jur de de 45 de mii de romani in aceste destinatii si cam aceeasi a fost proportia celor care au calatorit la pensiuni agroturistice.

EXOD SPRE… TARILE CALDE

Ciprian Ene, consultant in turism: Avem vacantele de tip cursa charter in Grecia, Turcia sau Spania. In al doilea rand vorbim de city-breakuri.

O destinatie de plaja in afara are tarife curpinse intre 150 si 300 de euro. Un city-break intr-o capitala europeana: 250 de euro. Ce lectii tragem pentru a alege in viitor un sejur care sa nu ne goleasca portofelul?

Ofertele de pe ultima suta de metri. Iata cea mai buna solutie pentru o vacanta super ieftina.

Ciprian Ene: Din pacate, atat anul trecut cat si anul acesta, Grecia si Bulgaria au fost ocupate inca din iarna. Deja in februarie gaseam foarte greu locuri acolo unde ne doream.

Daca ramaneti in tara, achitati sejurul din timp. In cazul in care platiti direct la hotel, in ziua cazarii, puteti scoate din buzunar si cu 20 la suta mai mult.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI