Close sidebar
Close sidebar

Romanii au iesit in strada! Manifestatii au loc in fata Palatului Parlamentului, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat modificarea Statutului magistratilor si modificarea legii ANI

Cateva sute de persoane s-au adunat luni seara la Palatul Parlamentului pentru a protesta fata de legile justitiei. Multimea scandeaza: :Hotii!", "Nu vrem sa fim condusi de hoti!" si "Nu scapati!".

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Protestul are loc dupa ce Camera Deputatilor a adoptat modificarea Statutului magistratilor si modificarea legii ANI, pe fondul nemultumirilor exprimate de opozitie.

Camera Deputatilor a adoptat luni cu 179 de voturi ”pentru” si 90 de voturi ”împotriva” modificarile aduse legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor într-o sedinta de vot final convocata ad-hoc. De asemenea, a fost adoptata, cu 167 de voturi ”pentru” si 90 de voturi ”împotriva” si modificarea legii ANI, care prevede ca interdictiile aplicate senatorilor si deputatilor descoperiti de Agentia Nationala de Integritate în conflict de interese în perioada 2007- 2013 înceteaza de drept.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Deputatii PNL si USR au încercat sa amane votul pe legea 303/2004 privind statutul magistratilor si pe modificarea legii ANI abordand strategia dreptului la replica: un deputat care vorbea de la tribuna invoca numele altui deputat prezent, care la randul lui, potrivit regulamentului, avea dreptul sa îi dea replica celui care i-a rostit numele.

Presedintele de sedinta, social-democratul Gabriel Vlase, a taiat în repetate randuri microfonul membrilor opozitiei si la un moment dat chiar a pus capat interventiilor deputatilor PNL si USR.

Deputatii USR au fluierat pe tot parcursul sesiunii de vot, iar liberalii au batut cu palmele în banci.

Decizia de convocare a sesiunii de vot final a fost luata de comitetul liderilor, la propunerea liderului deputatilor PSD, Ioan Munteanu.

În mod normal, sesiunea saptamanala de vot final în Camera Deputatilor este marti, dupa pranz.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI