Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Românii călătoresc mai mult de când s-au ridicat restricțiile

Românii au început să călătorească mai mult odată cu ridicarea stării de alertă. Un studiu realizat în 5 țări europene arată că turiștii sunt dispuși să cheltuiască, în medie, cu 39 la sută mai mult decât în urmă cu 3 ani şi planifică patru călătorii într 2022 pentru a recupera timpul pierdut în pandemie.

Andreea Albu,

Românii călătoresc mai mult de când s-au ridicat restricțiile

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dorința de a evada către țări însorite i-a făcut și pe Alin și Monica să pună degetul pe harta Europei și să meargă în prima călătorie din acest an, menită să compenseze plimbările pierdute în timpul pandemiei.

"Am ales ca destinație Muntenegru. Mi-am dorit să mergem într-o locaţie în afara ţării şi o locaţie mai potrivită pentru perioada asta a anului. Şi Muntenegru, într-adevăr, ne-a depăşit aşteptările" 

Ridicarea restricțiilor, cea mai bună veste pentru pasionații de călătorii

Pasionații de călătorii își amintesc cu groază începutul erei Covid. Pentru Ani, de pildă, ridicarea restricțiilor a fost cea mai bună veste din ultimii doi ani.

Citeste si: Alexandru Rafila, explicații despre noile măsuri de relaxare. Ce se întâmplă din 9 martie 2022 cu masca de protecție și certificatul COVID

Un studiu arată că 30% dintre europeni planifică şi rezervă în mod activ călătorii pentru prima jumătate a anului, 50% pentru a doua jumătate şi doi din 10 rezervă deja vacanțe pentru 2023. Studiul mai scoate în evidență faptul că europenii sunt dispuși să cheltuie mai mult.

Citeste si: Vloggerii de călătorii, din nou pe val

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Mă simt foarte entuziasmată că putem călători din nou. Mă uit absolut în fiecare zi la bilete de avion, să văd ce reduceri mai găsesc”

Citeste si: Sărbători legale 2022: Câte zile libere vom avea de Paşte?

După doi ani de pandemie, Adi și Alecsandra, un farmacist și un medic stomatolog, au putut să-și aleagă destinațiile fără să țină cont de restricții:

 „Cea mai plăcută surpriză a fost Portugalia”
„Atâta de bine ne-am simțit acolo, atâta de deschiși, atâta de liberi!”, ne-au povestit aceștia.

Mai multe țări din Europa au renunțat la restricții

Printre țările care au ridicat mare parte din restricțiile de călătorie se numără Grecia, Irlanda, Germania, Austria, Belgia, Danemarca și Finlanda.

Citeste si: Nicolae Ciucă, despre relaxarea măsurilor de restricție:,, Este clar că valul 5 e pe linie descendentă''

Atenție: unele state încă solicită completarea formularului de localizare sau cer dovada vaccinării ori a trecerii prin boală, motiv pentru care este bine să vă informați înainte de a pleca în călătorii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI