Close sidebar
Close sidebar

Romanii care lucreaza in conditii speciale pot iesi la pensie mai devreme cu 13 ani!

Romanii care lucreaza in conditii speciale pot iesi la pensie mai devreme, dupa ce initiativa de modificare a Legii Pensiilor a trecut de Camera Deputatilor!

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Modificarea adusa Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede ca ”pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel putin 25 de ani in activitati in locuri de munca incadrate in conditii speciale (aviatia civila, siderurgie, subteran, risc radiologic, unitati de transport maritim si fluvial, foraj sonde de titei si gaze etc), reducerea varstei standard de pensionare cu 13 ani si raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani”. De asemenea, reducerea vechimii la 25 de ani este prevazuta si pentru artistii care au cel putin 20 de ani de cotizare in domeniu, dar si pentru cei care s-au inscris la pensie dupa 2011.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

”Prin acest document, Guvernul corecteaza inechitatile pensionarilor care au muncit in grupele speciale si au fost privati de anumite drepturi banesti din cauza unor ambiguitati legislative survenite uletrior. Practic, sunt corectate diferentele de pensii existente intre oamenii care au iesit la pensie inainte de 2011 si cei pensionati ulterior”, anunta reprezentantii Camerei Deputatilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI