Autoritățile din domeniul de sănătate din Italia analizează toate măsurile care urmează să fie luate în lunile noiembrie și decembrie. Creșterea alarmantă a numărului de cazuri, venirea sezonului rece și a sărbătorilor de Crăciun au ridicat alertă în rândul autorităților.

Numărul cazurilor în creștere

Număr pacienților infectați cu Covid-19 din spitale și al celor aflați la terapie intensivă sunt sub pragurile critice, însă noile cazuri sunt în creștere.

Citeste si: Vaccinul împotriva Covid-19 al Moderna nu este recomandat persoanelor de sub 30 de ani. Anunțul vine din Franța

 

Carantină Italia

Carantină Italia

România și Bulgaria, primele pe listă

Autoritățile din Italia se reunesc pentru a aproba măsuri de extindere în vederea celei de-a treia doză de vaccin pentru persoanele de peste 50 de ani. Consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, Alessio D'Amato, propune carantina pentru persoanele care vin în Italia din țările est-europene, care sunt afectate de pandemie și au un grad scăzut de persoane vaccinate. România și Bulgaria sunt primele pe listă din acest punct de vedere. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Valeriu Gheorghiță susține că un procent de 50% de români vaccinați până la sfârșitul anului este o rată „total insuficientă”

„Avem nevoie de carantină pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est, unde numărul de cazuri noi este foarte mare, iar procentajul persoanelor vaccinate este scăzut. Italia are relații strânse cu România și Bulgaria, lucrătorii din aceste țări sunt implicați, de exemplu, în îngrijirea persoanelor în vârstă.

Nu ne putem asuma acest risc. Și spun acest lucru într-un spirit de cooperare și respect pentru acești cetățeni care fac o muncă importantă”, a declarat Alessio D'Amato, citează Digi24.

Citeste si: Vaccinurile pe bază de ARN mesager împotriva COVID-19 cresc riscul de miocardită și pericardită


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si