Institutul European de Statistica arata ca luxemburghezii, danezii si belgieni sunt cei mai bine platiti din uniune. De exemplu, un luxemburghez e platit cu aproape 44 de euro pe ora, adica aproape cat incaseaza un roman in 8 ore de munca.

La polul opus, se afla Romania. In ciuda salariilor crescute, majorarile nu se vad si in buzunare. Un roman este platit cu 5 euro si 50 de centi pe ora, in timp ce media Uniunii Europene este de 23 de euro pe ora, adica de 4 ori mai mult decat in economia

romaneasca.

Asadar, din cauza lefurilor prea mici si a lipsei de scoli profesionale la nivel national, in ultimii 2 ani s-a accentuat criza fortei de munca.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cu toate acestea, dezvoltatorii imobiliari nu isi fac griji. Chiar daca importa forta de munca, continua sa ridice zgarie nori in principalii poli de afaceri din tara.

Harta capitalei, arata ca zona de nord, cartierele Pipera, Baneasa, Barbu Vacarescu, Aviatiei, Floreasca si Piata Presei Libere detin cele mai multe cladiri de birouri. Alte cladiri faraonice sunt construite in zona de centru, Piata Victoriei. Clasamentul este inchis de zona de vest, cartierul Militari, in punctele Grozavesti, Politehnica si Preciziei.

In ultimul deceniu, in tara s-au construit peste 500.000 de case si apartamente si s-au dat in folosinta peste 3 milioane de mp de spatii de birouri. Asa a luat nastere alt fenomen de care ne lovim zilnic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si