Asociaţia Pro Consumatori a realizat un studiu prin care a demonstrat că o treime din sortimentele de telemea de pe piaţa românescă conţine clorură de calciu, o substanţă folosită iarna pe şosele pentru prevenirea formării gheţii. Dacă consumi pe termen lung această substanță riști să capeți o serie de reacţii periculoase pentru organism: dureri de stomac, dureri de oase, aritmie cardiacă sau pietre la rinichi.

APC a scos la iveală și faptul că e piaţa românescă se vinde o specialitate de brânză bulgărească care nu conţine nicio urmă de lapte și costă doar 8,5 lei kilogramul.

Românii mănâncă cancer pe pâine. Vezi care este alimentul făcut cu o substanţă folosită la dezgheţarea şoselelor

Citeste si: Cincisprezece persoane suspectate că ar fi avut acte sexuale orale cu propriii copii, apoi ar fi vândut imaginile realizate unor cetăţeni americani

Cercetătorii au realizat un studiu pe brânzeturile care se vând în România și au analizat 32 de sortimente de telemea din magazine. Specialiștii au descoperit că o treime din sortimentele analizate cheagul a fost înlocuit cu clorura de calciu, o substanţă folosită pe timpul iernii pentru a preveni formarea gheţii pe şosele.

Românii mănâncă cancer pe pâine. Vezi care este alimentul făcut cu o substanţă folosită la dezgheţarea şoselelor

Președintele APC a transmis că producătorii fac acest lucru din motive economice. „Din motive economice. Produsul se vinde la preţuri mai mici decât cheagurile naturale. Un litru de clorură de calciu costă 50 de lei, pe când aceeaşi cantitate de cheag costă de 2-3 ori mai mult.

Jumătate din cantitatea produsă la nivel mondial se foloseşte în anotimul rece pentru prevenirea formării gheţii pe şosele. Clorura de calciu se mai foloseşte la dedurizarea apei din bazinele de înot, în construcţi, în industria de foraj şi metalurgie” a declarat Costel Stanciu, preşedintele APC.

Românii mănâncă cancer pe pâine. Vezi care este alimentul făcut cu o substanţă folosită la dezgheţarea şoselelor

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Substanța este trecută pe etichete cu codul E509 şi este folosită în alimentaţie ca aditiv întărire, de sporire a fermităţii ţesuturilor fructelor din conserve. Deasemenea vizează sterilizarea masculilor de la speciile de animale, prin injectarea unei soluţii pe bază de clolură de calciu. Substanța este dăunătoare pentru rinichi pentru că sporește depunerea pietrelor.

Citeste si: Arsenie Boca a prezis un mare cutremur care va avea loc în România: "marele oraş va fi şters de pe faţa pământului pentru păcatele lui"

Preşedintele APC dă exemplu legislaţiei americane, care nu permite folosirea clorurii de calciu în produsele ecologice: „Această soluţie provoacă alergii, este bănuită de favorizarea cancerului mamar şi este considerată un factor de scădere a fertilităţii masculine. Acumularea clorurii de calciu în organism determină o serie de reacţii, printre care: gust calcaros în gură, dureri de stomac, greaţă şi vărsături, lipsa apetitului, sete extremă, dureri osoase, aritmie sau pietre la rinichi”.

Românii mănâncă cancer pe pâine. Vezi care este alimentul făcut cu o substanţă folosită la dezgheţarea şoselelor

O altă greșeală folosită de producătorii și descoperită de APC este sarea folosită în exces. „Unele sortimente comercializate conţin chiar şi 6 grame de sare la 100 de grame de brânză telemea. Consumul excesiv de sare poate mări cantitatea de calciu eliminată prin urină, crescând astfel riscul de a suferi de osteoporoză.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Galați: Polițiștii caută de mai bine de o lună un hoț care a furat bunuri de 10.000 de euro, deși autorul a fost surprins de camerele de supraveghere

Excesul consumului de sare este asociat şi cu alte afecţiuni: atacul vascular celebral, cancerul de stomac, afecţiuni renale, apariţia pietrelor la rinichi şi a hipertensiunii arteriale”, susțin specialiștii APC în studiul realizat.

Românii mănâncă cancer pe pâine. Vezi care este alimentul făcut cu o substanţă folosită la dezgheţarea şoselelor

Un om are nevoie de 6 grame de sare zilnic, cantitate pe care şi-o poate lua din doar 100 de grame de brânză sărată, orice doză peste această cantitate reprezintă un exces periculos pentru sănătate, arată acasa.romaniinostri.ro. În cazul copiilor, Ordinul 1563/2008 emis de Ministerul Sănătăţii limitează consumul de sare la 1,5 grame la 100 de grame de produs.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si