Românii care au mai multe locuințe ar putea avea parte de vremuri grele. Guvernul Ciolacu ia în calcul o suprataxă pe locuințele de peste 500.000 de euro.

Executivul discută introducerea unei taxe speciale de 1% pentru locuințele unei persoane care, cumulat, depășesc suma de 500.000 de euro. Măsura este cerută de PSD, iar PNL o respinge, spune Tănase Stamule, economist, potrivit ZF.

Citește și: Cum acoperă PSD și PNL gaura bugetară de 20 de miliarde de lei? Ce măsuri fiscale au fost puse pe masă/ Drulă: Ciolacu şi Ciucă se joacă de-a „ţopăiala fiscală”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Dacă ai un apartament şi ai mai primit moştenire, trebuie să plăteşti impozit suplimentar. Dacă stai într-o casă în centru, primită moştenire, trebuie să plăteşti suplimentar. PNL este total împotrivă. Nu este corect să penalizăm oamenii care au strâns avere, pentru că oamenii deja au fost impozitaţi atunci când şi-au cumpărat acele bunuri”, a declarat Tănase Stamule, pentru ZF.

Taxă specială pentru românii cu locuințe în valoare de peste 500.000 de euro

Așadar, toate persoanele fizice care dețin proprietăți (apartamente, case, terenuri, etc.) în valoare mai mare de 500.000 de euro ar trebui să plătească suprataxa.

Românii cu mai multe locuințe încasează o lovitură dură: Guvernul discută introducerea unei taxe speciale

Românii cu mai multe locuințe încasează o lovitură dură: Guvernul discută introducerea unei taxe speciale

[Sursa foto: Imagine cu scop ilustrativ - Freepik]

„500.000 de euro este un plafon foarte mic. Două apartamente în Bucureşti pot însemna 500.000 de euro. Ar însemna de la 500-600 de lei, un impozit la 5.000 de euro. Avem centre mari din România unde doar terenul unei case poate fi evaluat la 500.000

de euro, ceea ce ar însemna să dăm oameni mai săraci afară din case şi să se mute oameni mai bogaţi”, a explicat avocatul de business Gabriel Biriş.

Citește și: Ei sunt bugetarii care primesc cinci salarii la angajare! Cine poate primi 15.000 de lei din toamnă și ce condiții trebuie îndeplinite

Ideea are la bază nevoia mai multor bani la buget, la venituri și asta pentru a acoperi gaura bugetară din 2023.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si